Tényleg gyönyörűek,de én RAGASZKODOM a muskátlihoz.
Próbálkoztam több mindennel,de csak a baj volt vele. A petunia mindig letetvesedett /nincs is egy szál sem/ a verbénán 2-3 virág nyílott,a lobélia mindig kipusztul, /minden évben van,de egyik sem éri meg a nyár végét/ a porcsinrózsa ki sem kel, /most is vetettem mert nehezen fogadom el a nemet.../ büdöske most ki sem kelt. Pedig a karantén miatt a fenti teraszon lévő 8 ládát azzal vetettem be,de az elmult 2-3 hét alatt még nem mutat életjelet. Fuksziával is próbálkoztam,de neki tul sok a nap.
Szóval hajrá muskátli!
Az a bizonyos fokhagyma büdös csak!
A MAGYAR az nem!
De azt csak nagy ritkán lehet kapni nálunk.
Ősszel hozott a fiam Szegedről magyar fokhagymát azt használom,de hamarosan elfogy.
Viszont előtte vásároltam és abból még van.
....és igenistesókvagyunk
IMÁDOM a fokhagymát!!
Mindenbe használok,talán sokat is.
Azért vagyok egészséges...mert almát is eszem minden nap _________________
Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 40681 Tartózkodási hely: TB.
Elküldve: 2020.03.27, 15:53 Hozzászólás témája:
Tegnap fokhagymát ültettem.
Az erkélyen....
Már hetek óta ide-oda rakosgatom a büdös fokhagymát.
Utáltam az ételt is amibe belekerült.
Viszont kidobni meg sajnáltam a naaaagy fejeket.
Hát fogtam egy virágládát és gerezdekre szedve szépen elültettem...
Lesz ami lesz
Magyar földben magyar vízzel locsolva talán jó ízű serkenhet ki belőle.,
Majd meglátjuk. _________________
Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42155 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2019.09.01, 18:57 Hozzászólás témája:
Bau
nagy megrázkódtatás lehetett neked..........de én még sose láttam szőrösen csomagolt nyulat
Lehet persze, hogy anno volt olyan is _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 40681 Tartózkodási hely: TB.
Elküldve: 2019.09.01, 16:02 Hozzászólás témája:
Idézet:
addigra a nyuszi megboldogult, levetkőzött
Hááát!
erre van egy sztorim!
Szegény nyuszi nem valami szép látván pucéran :
Ifjú asszony koromban vendégeink jöttek külföldről.
Szaladtam a boltba,hogy vennem kell valami húsfélét.
Nem voltam még jártas a húsok ismeretében (túlzottan)
Levettem a polcról a fóliázott csomagot,viszem haza,hogy készüljön a rántott csirke.
Furcsállottam,hogy túl sovány és vékony az a comb.
De a legfurcsább,hogy még sosem láttam SZŐRÖS csirkét.
Pucolgatom pucolgatom,mire rájöttem,hogy mit is vettem.
No,-én nem ebédeltem.
Kérdi a férjem a vendégeket,hogy ízlik.
Nagyon finom..nagyon finom
Tudjátok-e ,hogy mit ettetek??
Hát CSIRKÉT jött a válasz.
Erre a férjem megszólal :HASE
Én azóta se kóstoltam még nyulat! _________________
A paszuly (fuszulyka) története:
Mikor utoljára decemberben drága erdélyi barátainknál voltunk, "akasztott" ránk Marikánk a 3 kiló fuszulykát, amit szépen lassan meg is főzögettem. (Még van egy marék magnak) az utolsó főzés után az áztató vízben maradt ez az egy árva. Azt tudni kell, hogy én minden ilyen mosó, áztató vizet felhasználok locsolásra, no ezt is szépen belelocsoltam a ládába. (Akkor még volt benne rukkola, amit valami jól tövig rágott) Na ez az egy kikelt szépen. Kérdezem az én barátnémat, hogy, Te Marika, ez bokor, vagy futóbab? "Aszondja" bokor. Lehet, hogy az égig érő paszulyt kaptam meg?
Utóirat: Erdélyben járva soha, semmire ne mond azt, hogy szeretem, különben 5 percen belül 20 kilónyi kerül bele az úti csomagodba belőle, bármi legyen is az! A legmorbidabb: véletlenül elárultuk, hogy szeretjük a nyulat (enni is). hazautazás reggelén 6 óra 30-kor keltem, addigra a nyuszi megboldogult, levetkőzött, Marika terelt be a kiskonyhába, hogy szedjem szét olyanra, amilyennek én akarom... _________________ w
"...Még a bölcs sem tudja, mi, milyen célt szolgál..." Gandalf
Köszönöm! Ilyenkor jól vannak, de télen... Elég sötét a lakás, úgy-hogy, mikor kikerülnek tavasszal kb. 1 hónapot azzal töltenek, hogy rendbe jönnek. Mire szépek lesznek, kezdődik előröl _________________ w
"...Még a bölcs sem tudja, mi, milyen célt szolgál..." Gandalf
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban