Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42899 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2020.06.28, 04:38 Hozzászólás témája:
Nálunk a "kertész ültetett a magas "sziklakertbe" vagy 3 tövet.......szépek, de olyan tetvesek, mint a fene. Hiába permeteztem mindenféle kegyszerrel, semmi nem használt. A lépen nem látszik, mert messzebbről készült
A szomszédos utcában is sok van, kint a járdán, de egy se tetves _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Ilyenkor a fene esz meg. A franc sem tudja már hányat ültettem és nekem nem marad meg. 2 házzal odább,majd még odább meg az utcán lévő yukka "erdő" kicsattan az egészségtől.
Szerintem nem szereti a törődést a félárnyékos kertben.
97 körül ültetetm előttünk a térre. Vettem, nem kis pénzért. Abban az időben még a köterületesek nem nyírták a teret, nem gondozták. Aztán a szomszédba költözött egy olyan család, akik intézkedtek és azóta nyírják. Már túltetem magam rajta, de több általam ültetett és éveken át gondozott növényt, bokrot legyalultak. A yukkát is. Az volt a bajuk, hogy kerülgetni kell a fűnyíróval, pedig egyszerűbb lenne, ha egyetlen fa vagy bokor se lenne. POnt elég nekik a fákat kerülgetni, nemhogy még az én bokraimat is. Nem győztem kiszaladgálni, ha meghallottam a fűnyírót és a nagy hangokat, hogy a bokrok környékén ne nyírják, majd én levágom. Ha elkéstem, egy-egy valaminek vége lett vagy még kihajtott. Aztán valahogy most igényesebb a munkásgárda, mert már nem akarják levágni őket. Igaz, már összeérnek a bokrok és nem kell közéjük menni. Ahol nem érnek össze, ott a gyerekek minden fűszálat kitaposnak. A bokrokban bújócskáznak, mert itt működik egy családi napközi otthonos óvoda a téren. Annyi, hogy most a gyerekek tépik a bokrokat. A babérmeggyre felmásznak, frászt kapok, ha eltörik az ág, fel ne nyársaljon valakit.
Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42899 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2020.04.12, 15:51 Hozzászólás témája:
Jéééé!
Nálad már virágzik is???
Nekem még csak nagyon zárt, kicsi virágbimbók látszanak _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Valahogyan sikerült kiírtanom a kleopátra tűjét,így már tavaly sem volt.
Próbáltam kunyerálni,de eredmény nélkül.
Idén lett egy tő gyanús virágom,amiről nem tudtam eldönteni,hogy vadkender,vagy kleopátra. /mehogy az utóbbi ugye kipusztult/ Most hozza a bimbókat,kleopátra. Egy év kihagyás után??
Köszönöm a virágok nevében is _________________ Mindig tudd, a dolgok egyszer történnek meg veled; a legértékesebb idő a pillanat, amelyben élsz. (Tatiosz)
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban