Csatlakozott: Jun 04, 2005 Hozzászólások: 3115 Tartózkodási hely: Gyöngyös
Elküldve: 2008.03.18, 06:31 Hozzászólás témája:
Kedves CAT!
Kereskedelmi nevére gondoltam, a kémia nevét ismerem! A töménység megadása, a készítmény % -os tartalmától függ! _________________ Kardos Rezső
szaktanácsadó
Az okos tanács nem gomba, hogy ott is teremjen, ahol nem vetették. (Jókai)
Csatlakozott: Dec 11, 2004 Hozzászólások: 3564 Tartózkodási hely: Cegléd, Pest megye
Elküldve: 2008.03.17, 23:09 Hozzászólás témája:
kedves Rezső!
Ezt a kérdést az évelős szakértőio topikomba írta fagica43.
Hátha Te tudsz neki segíteni!
Üdv:
eveloagi
fagica43 írta:
A kertészetben kristályos keserűsót adtak, a rhododendronokhoz és örökzöldekhez (talajsavanyítót kerestem, a tőzeg mellé).
Csak azt nem tudták megmondani, milyen mennyiségben kell az öntözővízhez tenni, és nincs rajta a csomagoláson sem. Kérlek segíts!
_________________ "Senki a világon nem képes bejárni útját baráti segítség nélkül."-Balzac-
Elnézést kérek a Tihanyi Róbertnét milyen nick néven találom meg itt a Gazlapon ,a kókuszpálma tartását illetően.
Köszönöm. _________________ "Álmaink megvalósításának legjobb módja, ha felébredünk"
(graffiti)
Krisztina
Csatlakozott: Jan 03, 2006 Hozzászólások: 2259 Tartózkodási hely: Budapest (Óbuda)
Elküldve: 2008.03.17, 19:47 Hozzászólás témája:
Kedves Rezső!
Mitől ilyen torzak ezek a fokföldi ibolyák?
Annyira tömzsik az új levelek, hogy alig férnek egymás mellett...
Az biztos, hogy nem fonalféreg, mert azt már korábban tisztáztuk együtt. Az előzmény, hogy a tél folyamán átestek egy kártevőfertőzésen, ami vagy szamócaatka volt, vagy tripsz. Az új hajtásokat támadta meg a szívókártevő. (Kis narancssárga futkosó valami, ami nem tömegesen volt jelen)
Használtam, Flumite-t, Actarát és Biosectet (persze nem egyszerre, ez egy több hónapos harc volt)
Még most sem tudom eldönteni, hogy sikeres volt-e a harc, mindenesetre növekedésbe fogtak az ibolyák (ezek még csak 10 hónapos kis sarjak) és ma vettem észre, hogy virágozni készülnek. Azt mindenestre sikernek könyvelem el, hogy a fertőzés nem terjedt át az állományom másik felére.
A kérdésem: Ezt a tömzsi, torz növekedést mi okozza, lehet-e még a szivogatás utóhatása?
Szükséges-e további kezelés, ha igen, meddig?
Csatlakozott: Nov 26, 2007 Hozzászólások: 753 Tartózkodási hely: Balassagyarmat
Elküldve: 2008.03.17, 05:50 Hozzászólás témája:
Kedves Rezső!
Nem tudom jó helyre írok e.? Nézelődtem a topikokban erre vonatkozóan de pontos felvilágosítást nem találtam,így hozzád fordulnék.
Egy nyári virágmagokat ültettem először életemben és félek a palántadőléstől.Édesapám kertészkedik ugyan de virágokkal nem foglalkozik így tőled is megkérdezném,hogy mikor mivel locsoljam be a palántákat hogy ezt elkerüljem?
Van olyan edénykém,amibe 4 magot tettem,abból 1 vagy 2 már 2-3 cm nagy sziklevelekkel.Ebben az állapotban már lehet védekezni vagy kell várni a következő levél pár megjelenéséig? Illetve nem ártok e vele azoknak a magoknak a gombaölővel,amik még nem keltek ki?
Csatlakozott: Mar 02, 2007 Hozzászólások: 590 Tartózkodási hely: Almería, Spanyolország
Elküldve: 2008.03.13, 18:50 Hozzászólás témája:
Kedves Rezső!
Köszönöm a gyors választ!
Mivel még csak keltető ezért nem fogyasztanánk egy hónapig se belőlük!
Mégegyszer nagyon köszönöm! _________________ "Az nem a véletlen műve, Hogy a szakadék szélén ülve, Semmibe lógó lábbal, Haragban állsz az egész Világgal!" /Graffit
Elküldve: 2008.03.13, 09:13 Hozzászólás témája:
Kedves SISCOK!
Az általad közöltek alapján, pontosítok, fehéres színű, alig látható, és ugrálnak. Ha erről van szó, nem más, mint ugróvillás rovarok, növényi korhadékon élnek, a növényt nem bántják, csak nem szép látvány.
Az ellen történő védekezés:
Első megoldás:
GALATION 5 G használta, 1 négyzetméterre 2,5 gramm, azaz a tartóedény felületéhez viszonyított mennyiség kiszórása, és talajba történő bedolgozása.
Második megoldás az, hogy a cserepes növényt, a vízben úgy teszed, hogy a cserép földjét el is lepje, és 3 óráig így tartód. A talajból kibújó egyedek, a víz felszínén fognak úszni, és azokat eltávolítod, és cserepet onnan kiemeled, és a talajában lévő vizet kiszivárogtatod. _________________ Kardos Rezső
szaktanácsadó
Kedves Rezső!!
Kért,hogy írjak több mindenta bogarakról,nem tudom sikerül e.
Tudom mindaz amit most leírok ismét nem sok,de csak ezeket tapasztaltam.A icipici bogarak kb.fél ill.1mm hosszúak,a nedves földrészeken lelhető fel,ha nincs a növény locsolva,s ha a földet megpiszkáltam akkor ugráltak .
Sajnos lefotozni nem tudom,mert oly kicsik hogy nem látszanak a képeken másnak csak egy icipici fehér pontnak.
Remélem ezzel már közelebb kerültünk a megoldáshoz,bár nem igazán hiszem.
Elküldve: 2008.03.13, 06:14 Hozzászólás témája:
Kedves ONDAVAINE!
Köszönöm a bizalmadat, hogy hozzám fordulsz, de kókúszpálma tartásában jártas személy jobban ért hozzá, mint én. Tanácsolom, hogy TIHANYI RÓBERTNÉ -hez fordulj, ebben igen nagy szakértelmmel rendelkezik. _________________ Kardos Rezső
szaktanácsadó
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban