Csatlakozott: Jun 04, 2005 Hozzászólások: 3115 Tartózkodási hely: Gyöngyös
Elküldve: 2009.11.04, 11:11 Hozzászólás témája:
Kedves Idelátogató!
Tájékoztatom, hogy a Növényvédelmi szaktanácsadói rovatban, megjelentettem, az át dolgozott NÖVÉNYVÉDELEM című írásom első része. _________________ Kardos Rezső
szaktanácsadó
Az okos tanács nem gomba, hogy ott is teremjen, ahol nem vetették. (Jókai)
Nemrégiben vásároltunk kertes házat, és bizony a pázsit kialakítására, és a szép bokrok, virágok hangsúlyozására törekedtünk.
Sajnos a földi giliszták annyira elszaporodtak a fűben, hogy hiába hengereljük, újra göröngyös, és csúnya lesz.
Kérem segítsen abban, hogy tudom, hogy hasznos állat a giliszta, de hogyan lehetne csökkenteni a számukat.
Szintén érdekelne, hogy a fűből milyen gyomírtóval pusztítható el a gyermekláncfű és más gyom?
Csatlakozott: Mar 26, 2004 Hozzászólások: 13495 Tartózkodási hely: Oroszlány
Elküldve: 2009.10.23, 06:39 Hozzászólás témája:
A bambusz egy nagyon jó növény! Nem lebecsülni! A kertészet és szőlészetben olvastam, hogy a fagytűrőket érdemes lenne a belvizes területeken betelepíteni, ugyanis kiszivattyúzzák a vizet, nagy zöld lomfelületet alkotnak, szélfogónak is tökéletesek. Míg egy akác vagy egyéb fa erdővé nőne, addig a bambusz már rég betölti a szerepét. Sokoldalúan felhasználható, szóval elterjedhetne nálunk is.
Kis kertbe kis bambusz, nagy kertbe nagy bambusz, erdőnek meg óriás bambusz.
Csatlakozott: Jun 07, 2006 Hozzászólások: 387 Tartózkodási hely: Budatétény
Elküldve: 2009.10.23, 00:10 Hozzászólás témája:
Azért próbáld meg, hátha megmarad. Most télen takard be örökzöld lombjával jó alaposan.
A kordában tartásról annyit, hogy igen, mindennél durvábban tarackol, és átmegy a betonon is, ha egy kis repedést talál. Betonban, kőburkolat alatt 15 méterre a tőtől találtuk meg egy bontás alkalmával. Végig a betonban 15 métert Kültéri medence hosszában. Dézsában kell tartani. A többit meg kiirtani.
Ha az én szomszédom ültetne bambuszt a kerítés mellé, kötelezném arra, hogy hetente átjöjjön, és a károkozás megtérítése mellett számolja fel a hajtásokat.
Dézsában kell tartani Jó nagyban, hogy meg tudjon nőni.
Tényleg: mi lesz, ha ez kikerül a természetbe? Lesz majd bambuszerdőnk is? _________________ Az olcsó ár fölött érzett röpke öröm hamar elszáll, de a silány munka eredménye sokáig kísért.
SAJÁT MUNKÁK FÉNYKÉPEN
Lehet , hogy elítélnek sokan, de szeretném tudni, hogyan lehet megakadályozni a bambusz továbbszaporodását. a régi bevett módszer, kivágom és nem terjed tovább , sajnos nem válik be. Olyan erőszakos, hogy már a másik szomszédomat ostromolja.Ugyanis az egyik kertszomszédomtól költözött hozzám. Előre is köszönöm a tanácsot.
Kiszsóka
Csatlakozott: Jun 07, 2006 Hozzászólások: 387 Tartózkodási hely: Budatétény
Elküldve: 2009.07.09, 20:43 Hozzászólás témája:
ginkgo:
lehet bizony. Csak kellemetlen összeszedni, amit levágsz.
Ercsi:
Eurogreen fűmagot használok már sok éve, gyepszőnyeget is, és eddig mindíg azt mondák, hogy woww, meg húúú. Itt már a fajta is számít, nemcsak a faj. Csak öntözőrendszer mellett, és hetenkénti nyírással, rendszeres tápanyagpótlással ajánlom. A füvet anyósoméknál 6 unoka nyúzza minden hétvégén. _________________ Az olcsó ár fölött érzett röpke öröm hamar elszáll, de a silány munka eredménye sokáig kísért.
SAJÁT MUNKÁK FÉNYKÉPEN
Csatlakozott: Mar 20, 2007 Hozzászólások: 1014 Tartózkodási hely: Nyírmada
Elküldve: 2009.05.07, 21:25 Hozzászólás témája:
Kedves Szakértő!
Tanácsát szeretném kérni,hogy ön szerint melyik a jobb minőségű fűmag,a
angol perje 25%, vörös csenkesz 45%, felemás levelű csenkesz 30% összetételű sport fűmag vagy a
Angol perje 35% réti csenkesz 20% Réti perje 15% Vörös csenkesz 25% Cérna tippan 5% összetételű pázsit fűmag,vagy a
champion márkájú golf fűmag.az lenne a kérdésem,hogy mi a kulönbség ezen fűkeverékek között,ön szerint melyik a legjobb minőségű legszebb fű és kiváncsi lennék a fenti fümagkeverékek tűrő.taposásbíró képességére is,vagy egy oldal címet kaphatnék,amely segítene az eligazodásban,hogy melyik fajta fűmagot vessem.Teljesen tanácstalan vagyok,szívesen fogadok minden tanácsot _________________ A rózsákat könnyeimmel öntözném, hogy érezzem töviseik fájdalmát, szirmaik szenvedélyes csókját.
Csatlakozott: Aug 25, 2004 Hozzászólások: 2294 Tartózkodási hely: Győr mellett, szigetközben
Elküldve: 2009.02.21, 15:19 Hozzászólás témája:
Bocs, hogy nem én vagyok az akitől kérdeztél, de talán én is tudok segíteni, úgy tudom lehet tavasszal is , hiszen árulják : szabadgyökerűt, becsomagolt gyökerűt és konténerest. A konténerest még nyáron is lehet.
A gyökereket mindig kicsit vissza kell vágni ültetés előtt.
Üdv. Alice _________________ A paradicsom nem egy hely, hanem egy jó érzés, ez a jó érzés számomra a kert!
Kert az életem, a fájdalom elleni terápiám, a sportom és a pszichiáterem.
http://s1034.photobucket.com/albums/a430/liza1960/
Pár hónappal ezelőtt, böngészés közben találtam egy érdekes ötletet:
WC papír gurigába termőföld, bele csirázott kisméretű burgonya. A gurigákat szorosan egymás mellé tenni, a közöket földdel kitölteni és egy müanyag ládában, fényre helyezni.
Amikor az időjárás már megengedi, akkor a gurigával együtt kiültetni a szabadföldbe, a végleges helyére.
Állítólag, így kb. két, akár három héttel előbb (időjárástól függően) lehet pici méretű, igazi újburgonyát enni.
Mostanra mindent beszereztem, csak azt a fránya oldalt nem találom, ahol ezt olvastam.
Nem ment el teljesen az eszem, csak szeretek kisérletezni
Tudna valaki segíteni?
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban