Csatlakozott: Dec 11, 2004 Hozzászólások: 3564 Tartózkodási hely: Cegléd, Pest megye
Elküldve: 2008.08.15, 19:42 Hozzászólás témája:
Lehet magról, majd márciusban elég elvetni a magját, nagyon gyorsan csírázik. Még a magvetés évében virágozni fog. _________________ "Senki a világon nem képes bejárni útját baráti segítség nélkül."-Balzac-
Csatlakozott: Dec 11, 2004 Hozzászólások: 3564 Tartózkodási hely: Cegléd, Pest megye
Elküldve: 2008.08.10, 22:52 Hozzászólás témája:
bau írta:
Még egy kérdés!
Láttam ezt a kis virágot,nagyon teteszett,de nem mertem megvenni.
A levelei puhák voltak,nem olyan,mint a kövirózsáé...
Mi ez? és hol tartható?
Androsace sempervivoides (egy kicsit a jelcédulán is olvasható)- kövirózsaszerű gombafű
sziklakerti, himalájából származik, hűvös helyet szeret.
Azért mi sziklakerrtiként termesztjük, elég páraigényes faj.
Illatos rózsaszín gömbvirágzata IV-V-ban nyílik.
bau írta:
És ez?
ott van a tábláján ennek is, Potentillafruticosa Goldteppich cserjés pimpó
Alacsony cserje, jól bírja a szárazabb helyeket is, bár akkor a közepe kikopaszodik, nyáron virágzik. Napra való. _________________ "Senki a világon nem képes bejárni útját baráti segítség nélkül."-Balzac-
Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 40704 Tartózkodási hely: TB.
Elküldve: 2008.08.10, 22:09 Hozzászólás témája:
Ági! köszi szépen,-azt tudtam hogy havasi gyopár,mert direkt ez miatt vettük meg.
Remélem azért sikerül valameddíg megtartanom.
Köszi a tanácsot!
Még egy kérdés!
Láttam ezt a kis virágot,nagyon teteszett,de nem mertem megvenni.
A levelei puhák voltak,nem olyan,mint a kövirózsáé...
Mi ez? és hol tartható?
És ez?
Rövid életű évelő itt a mi klímánkon, néhány év után kivész a kertből. Könnyű, jó vízáteresztő, köves talajba, nem tűző napra való. Bírja a meszet, virágait szárítva kötészeti anyagként használhatod. _________________ "Senki a világon nem képes bejárni útját baráti segítség nélkül."-Balzac-
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban