Csatlakozott: Dec 27, 2005 Hozzászólások: 5924 Tartózkodási hely: Gyöngyös
Elküldve: 2012.06.03, 16:16 Hozzászólás témája:
Az Apacstól elpusztult néhány levéltetű a szilván, de a többség maradt. Elképesztő állatok.
Már nem volt időm permetezni, szerdán vagy csütörtökön BI-58 vagy Mospilan (még alszom rá egyet) dupla dózissal. Mást már nem akarok venni. _________________ Valaki mondja meg, miért jó nekem itt dolgozni. Már megint elfelejtettem.
Most eszemben volt es megkerdeztem, azt mondta -novenyvedoszerekkel foglalkozik- szilvanal le kellene vinnie a tetveket az osszes ilyen leveltetu irto szernek, ott inkabb atka szokott gondot okozni. Ezekkel szoktuk az en szilvafaimat -es a tobbi fat is- permetezni rovarkartevok ellen: Pyranica illetve Warrant. Nem ertek hozza, nem tudom, mi a tobbi hatoanuaga, annyit tudok, hogy 1-2 napon belul el szoktak tunni a tetvek a fakrol, 2-3 hetre minimum. _________________ --
W.
Csatlakozott: Apr 10, 2011 Hozzászólások: 2983 Tartózkodási hely: Zala m.
Elküldve: 2012.06.01, 21:43 Hozzászólás témája:
Virágmánia! Köszi a linket. Ezek szerint esélytelen a méhkímélő megoldás. Az első permetezésnél kiderül majd. Azért kipróbálom az esti megoldást. Azt írja, hogy virágzó növényeken, a méhek miatt, nem lehet használni.
A kúszóeper dézsás megoldása 2.0 Az első variációt (tornyot) elfújta a szél. Ez már tuti stabil.
_________________ Rendelések
Elküldve: 2012.06.01, 12:26 Hozzászólás témája:
Lehet, hogy ez az Apacs, amit tegnap szórtam, hatásos lesz, de csak akkor tudom meg, ha megyek arra a telekre.
Vagy Mospilant, vagy Actarát szórtam már a szilvára (szokott nálam lenni mindkettő, elfelejtettem, hogy pont melyiket használtam), de nem hatott.
Minden másról eltűnt a levéltetű, csak a szilvafásokkal nem bírok, tavaly is csak sokadik permetezésre tűntek el, de nem tudom, mi vitte le őket végül, lehet, hogy a vihar, ágakkal együtt... _________________ Valaki mondja meg, miért jó nekem itt dolgozni. Már megint elfelejtettem.
Elküldve: 2012.06.01, 11:49 Hozzászólás témája:
Virágmánia! Tényleg mondta, hogy ugyanaz a kettő, csak a Danadim nem olyan büdös. Azt hittem a hatására érti, de ezek szerint a két méreg lényegében ugyanaz. Ráadásul nemrég Zsarg is írta. Ennyit a memóriámról!
Ha este permetezek, akkor az mennyire óvja a méheket? Katicák sajnos nálunk nincsenek. De szerencsére nem csak azért mert szoktam permetezni (eddig mindig Actarával), a környéken sem találkoztam velük.
Mivel azt írja, hogy felszívódó, és eljut a gyökerekhez is, talán ha a virágokat nem nyomom le, akkor a méhekkel sem lesz gond. Rosszul gondolom?
3 nap várakozási időt ír, és két hétig hatásos. _________________ Rendelések
Csatlakozott: Jun 01, 2008 Hozzászólások: 2132 Tartózkodási hely: Albertirsa
Elküldve: 2012.06.01, 08:55 Hozzászólás témája:
Csillagvirág
A Danadim és BI-58 hatóanyaga ugyanaz, dimetoát. A gazdaboltos mondhatta volna.
Növényvédő szer vásárláskor mindig a hatóanyagot kell nézni.
Az Actara sokkal környezet kímélőbb, csak azokat a rovarokat írtja amelyek esznek a növényből, így a katicák és fátyolkák életbe maradnak.
A Danadim válogatás nélkül öl, így a hasznos rovarokat is.
Zsarg
A levéltetveket Mospilánnal vagy Actarával írtjuk. Ezeket próbáltad már?
A tájékoztatók szerint ezeknek a szereknek 2 hét a hatástartamuk.
Nalam van szilvafa, tetves is neha, de ha lepermetezzuk, eltunik ket-harom hetre. Nem tudom, milyen rovarirtot hasznalunk, mert nagybatyam keveri a permetszereket, ha gondoljatok, megkerdezem. Azt tudom, h pl. Warrantot szokott bele tenni erre, de ha jol emlekszem, nem elegszik meg egyfele tetuirtoval. _________________ --
W.
Elküldve: 2012.06.01, 08:12 Hozzászólás témája:
BI-58-at próbáltam venni, de nem adott a gazdaboltos. Azt nem tagadta, hogy nem lehet kapni, de azt mondta, hogy olyan már nincs! No, mindegy, hoztam helyette Danadim Progress-et.
Van erről tapasztalatod Zsarg? Lényegében csak dísznövényre lenne.
Remélem ugyanúgy beválik, mint az Actara, és lényegesen gazdaságosabb is. _________________ Rendelések
Elküldve: 2012.06.01, 07:05 Hozzászólás témája:
Szilva-levéltetűre nem. Már négyszer fújtam a szilvafáimat, mindig mással, és csak szaporodtak a levéltetvek, csupa ragacs a levél.
Tegnap kaptak egy ötödik szert, Apacs nevűt, talán ez jó lesz valamire. Reggel szórtam, délben már mintha fogyatkoztak volna, majd legközelebbre meglátom, mennyi marad.
Őszibarackon a BI-58 is takarított, vagy direkt levéltetűirtó a Pirimor és a Chess. (De szilván egyikük sem ért semmit. Talán ha a megadott dózis dupláját használom, vagy legalább másfélszeresét, akkor jók lettek volna.) _________________ Valaki mondja meg, miért jó nekem itt dolgozni. Már megint elfelejtettem.
Elküldve: 2012.05.31, 14:47 Hozzászólás témája:
Felénk is felhőben közlekednek a seregélyek, meggyből, cseresznyéből nem sok jut nekünk.
Nem tudom, milyen beteg lelkű ember találta ki, hogy védett legyen. Annyi van belőlük mindenfelé, mint levéltetűből. _________________ Valaki mondja meg, miért jó nekem itt dolgozni. Már megint elfelejtettem.
Nálam a korai cseresznye érik, már ehető!
A seregélyek szerint is. Két nap alatt annyit látogatták, alig maradt.
Madáríjjesztő, kelepelő, trombitálok, semmi nem használ.
A ropogósnál be fogok hálózni egy -két ágat, legalább az unokámnak ennyi maradjon.
2 korai 3 ropogós fám van, szép nagyok,de egy évben sem tudom a termést élvezni, a seregélyhad miatt.Csúnyán lenyálazzák, lepiszkítják.
Nincs gusztusunk enni belőle. _________________ Olgis
A szeretet, soha el nem fogy!
http://picasaweb.google.com/rolvisa/Viragok2009?feat=directlink https://picasaweb.google.com/rolvisa/Paradicsomok?authuser=0&feat=directlink
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban