Jelentkeztem a caladiumos csoportba. Én láttam és vettem is egy évben az Auchanban, de a kettőből csak egy hajtott ki, igaz, két esélyes volt a dolog, leárazott, összeszáradt gumók voltak. Csodás növény, aranyáron. _________________ Az Isten itt állt a hátam mögött s én megkerültem érte a világot. József Attila
Rózsa!
Néztem a babérom . Az ág végeket kicsit megcsípte 6-8 cm -esen, 2-3 levél száraz .Alatta zöld az ág is ,meg a levelekk is . Persze majd az lesz az igazi ,mikor elkezd hajtani . Most igen csak meleg idők jönnek ,az évszakhoz képest ,de utána megint majd 2 hét fagypont közeli éjszakák. Majd megírom ,mikor kezd hajtani.
Csatlakozott: Dec 22, 2009 Hozzászólások: 3993 Tartózkodási hely: Ózd
Elküldve: 2016.12.26, 17:30 Hozzászólás témája:
Unartis nekem is van babérom, de én csak nyáron tartottam szabadföldben. Ha tavasszal kiültetem, kint is hagyhatom, nem fog megfagyni? _________________ Rózsa
Csatlakozott: Jan 02, 2016 Hozzászólások: 217 Tartózkodási hely: Csongrád
Elküldve: 2016.11.06, 05:35 Hozzászólás témája:
oerzsi írta:
Gyönyörű szép a kínai kenderpálmád, és a babérod is hatalmas nagy
Most már egyre nagyobbak lesznek!
A kenderpálma sem szobanövény kategória, de erre váltam már évek óta, hogy beinduljon rendesen.
A babér is megnő 3-4 méteresre is, két éve augusztusban Budakeszin a Dendrológiai központ területén láttam egy hatalmas bokrot kiültetve, ha akkora lesz akkor elkezdhetem metszeni, hogy elférjünk a közelében!
Gyönyörű szép a kínai kenderpálmád, és a babérod is hatalmas nagy
Nekem is van cserépben babér, most már kb 1,2 m-es, de nem mertem kiültetni. _________________ Mindig tudd, a dolgok egyszer történnek meg veled; a legértékesebb idő a pillanat, amelyben élsz. (Tatiosz)
Elküldve: 2016.11.05, 04:37 Hozzászólás témája:
Kedves Horvathgne!
Már tavalyi évben kezdte ezt az ámokfutást, 2007-ben vetettem, 2015 tavaszáig alig nőtt valamit, de ez jellemző a pálmákra, hogy lassan indulnak, utána viszont bámulatos nagyot tudnak nőni. Majd keresek 2015-ös tavaszi képet róla, rá sem lehet ismerni ! Van néhány Sabal minor is kiültetve, na azok még ennél is vontatottabban nőnek!
Elküldve: 2016.11.04, 06:13 Hozzászólás témája:
Hoztam néhány őszi képet a elmúlt hétről, nagyon gyorsan változik ilyenkor a kert, a füge a néhány napja tartó szeles idő következtében már majdnem teljesen kopasz, a képen még megvolt majdnem az összes levele.
Őszi színkavalkád:
Trachycarpus fortunei, Kínai kenderpálmám sokat nőt ebben az évben
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban