Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42122 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2015.08.23, 13:26 Hozzászólás témája:
Köszönöm a felvilágosítást.............tényleg sokféle néven neveznek ugyanolyan növényt....hús részt
Ma a szomszédainkkal a Rómain voltunk, halat és rántott hagymát ettünk.......finom volt nagyon!!! _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Csatlakozott: Mar 24, 2007 Hozzászólások: 3247 Tartózkodási hely: Heves-megye
Elküldve: 2015.08.23, 13:11 Hozzászólás témája:
Mi a dagadót szoktuk lágyékos néven említeni.
Ha hasaalját kérek a boltban, akkor bőrös, szalonnás, húsos valamit adnak, bőrös császár néven.
Ilyet veszek, ha egy kis abárolt szalonnát szeretnénk, megfőzöm, só, fokhagyma, pirospaprika, és kész a finom ízletes szalcsi.
a kevert édes süti helyett sós rágcsálni való készült.
tercsi _________________ http://indafoto.hu/terneicsilla
A tudás: védőoltás. A gyűlölet és a közöny: betegség. A szeretet és az empátia: egészség. Mindannyian választunk.
ma meló után kiértünk a kertecskébe,és találtuk vagy 6 kg jó érett paradicsomot. Gyorsan lebotmixereztük,és megforraltam. Üvegekbe töltöttem,
Jó sűrű. majd jó lesz valamire.
holnap leszedjük a fekete szedret is, lé-elválasszuk,és megy a fagyasztóba.
Ez a lehálózás nagyon hatásos,nem sült meg egyetlen szem sem a naptól,és még mindig érik folyamatosan.
szintén holnap:bográcsban főzünk zöldborsós-csirkepörköltet.
sütni is akarok,csak még nem tudom mit,de kevert lesz az biztos.
tercsi _________________ http://indafoto.hu/terneicsilla
A tudás: védőoltás. A gyűlölet és a közöny: betegség. A szeretet és az empátia: egészség. Mindannyian választunk.
Csirkepörköltből egytálétel, most találtam egy régi füzetes receptkiadványban:
A csirkepörkölt húsát leszedjük a csontokról és apróra vágjuk.
Személyenként 10 deka apróra tördelt makarónit kifőzünk.
A csirkehúst a szaftjával együtt összekeverjük a leszűrt tésztával, hozzáadunk 1 dl tejfölt, 1 egész tojást és 5 deka reszelt sajtot.
Ezután vajjal kikent tűzálló edényben, forró sütőben 8-10 perc alatt összemelegítjük.
(Murányi Péter: 77 egytálétel, Pármai csirke. Színe-java sorozat, 1972 július.) _________________ Arra születtem, hogy felnőtt is legyek,
S továbbadjam egyszer az életemet.
Csatlakozott: Jun 06, 2004 Hozzászólások: 7672 Tartózkodási hely: Dunaszentgyörgy
Elküldve: 2015.08.22, 11:48 Hozzászólás témája:
kutyus írta:
Utána a megmaradt csirkepörköltből Hortobágyi palacsintát csináltam...
De rég ettem hortobágyi palacsintát! Ámbár csirkepörköltből még talán nem is ettem. Én a hortobágyi classic-ot szoktam, marhából. Hozzá egy kis mátrai vörösbort, elsősorban Kékfrankost. Igaz, az egri Bikavér sem rossz, de Bikavérben én a szekszárdit szeretem. A szekszárdiba ugyanis Kadarka is dukál, márpedig abban van a nóta! És egy jó kis hortobágyi palacsinta (classic!) után elpoharazgatni pipaszó mellett, az nagyszerű dolog! Olyankor meg is szoktam írni a kínai császárnak, hogy nem cserélünk! _________________ Az alkotó ember életének keresztje, hogy a legjobb gondolatok lefekvés után jönnek és közvetlenül felkelés előtt elmúlnak.
Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42122 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2015.08.22, 11:15 Hozzászólás témája:
......ha nagyétkű, biztosan
MA kolbász levest főztem: volt egy szál régi házikolbász itthon, zöldséget dinszteltem, bele a kolbász karikákat, végül 2 szem krumplit.........ízletes lett és maradt még egy napra
Utána a megmaradt csirkepörköltből Hortobágyi palacsintát csináltam...finom lett és laktató
_________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Csatlakozott: Jun 06, 2004 Hozzászólások: 7672 Tartózkodási hely: Dunaszentgyörgy
Elküldve: 2015.08.22, 11:11 Hozzászólás témája:
kutyus írta:
híj 2 vendéget a föletetésre
Vendége válogatja... Esetleg egy is elég _________________ Az alkotó ember életének keresztje, hogy a legjobb gondolatok lefekvés után jönnek és közvetlenül felkelés előtt elmúlnak.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban