16 éves a Gazlap!!!
Információk
Szia Anonymus!
Tagok: 3 / 18286
Összes látogató: 9
Utolsó tag: czaczi
Keresés
Web Gazlap
Részletes fórum kereső
Utolsó fórumtémákból
Hirdetés
Üzenőfal
5:24:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek
8:16:pm Bojtárgazdi :
Bauka! Végül minden simán ment, elértem a csatlakozásokat, és most már tudom, hol vannak a megállók!
5:34:am kutyus :
Jó reggelt!...szakad az eső
10:24:am bau :
Szia Bojti.. látom itt vagy! Hogy telt a tegnapod? Volt miért izgulni?
5:33:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot!
5:09:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét....kívánságr a itt az eső is
5:19:am kutyus :
Jó reggelt!
5:41:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
11:47:am bau :
Látlak :vigyor Neked is jó reggelt!
6:52:am Bojtárgazdi :
Jó reggelt, Népek!
5:19:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
5:11:am kutyus :
Jó reggelt! Indul megint egy hét
6:50:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot!
6:17:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
4:59:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
Korábbi üzenetek

Csak regisztrált felhasználóknak
Regisztráció/Belépés
Google Hirdetések
Mellékletek
Hirdetés
Gazlap.hu :: Téma megtekintése - Konyhakerti növények (14)
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

Konyhakerti növények (14)
Ugrás az oldalra: 1, 2, 3 ... 13, 14, 15  Következő
 
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Kertészet
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Capsella
Mamutfenyő
Mamutfenyő


Csatlakozott: Jan 16, 2012
Hozzászólások: 2148
Tartózkodási hely: Eger

HozzászólásElküldve: 2020.06.15, 22:36    Hozzászólás témája: Konyhakerti növények Hozzászólás, az előzmény idézésével

Itt az állatpatikában lehet venni, az állomás közelében. Kutyáknak ajánlott és vényköteles, de adtak.

Holnap két nadrágot fogok felvenni, azon nem szúr át a csalán.
Ketten vagy 14 pár kesztyűt elnyüttünk, gyengék a kesztyűk. Bár bőrkesztyük is voltak köztük. Reggel még megyünk kesztyűket is venni. Ha a munkavédelmi boltban kapok hegesztő kesztyűt, akkor veszek néhány párat abból is. Az a bozótirtáshoz, gaznyüvéshez nagyon jó, mert a vastagságával is véd, és a hosszú karvédő nagyon jól jön, különösen ha rövid ujjúban dolgozunk.

Nyáron a gumis, műanyagos kesztyűk több órás munkára nem jók, beleizzad a kezünk. Természetes anygok kellenek. A karantén alatt nehéz volt beszerezni. Remélem, holnap több sikerrel járunk.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Szécsike
Őserdő
Őserdő


Csatlakozott: Jan 21, 2008
Hozzászólások: 12298
Tartózkodási hely: Bp.Pestszentimre

HozzászólásElküldve: 2020.06.15, 20:29    Hozzászólás témája: .. Hozzászólás, az előzmény idézésével

Capsella szivem,látom megint "belehúztál". Nagyon örülök az örömödnek,sikerélményednek,de ez emberfeletti meló. És a tüskékre megint nem figyeltél... Twisted Evil Olyan vagy mint a rossz gyerek! kalapács
Ha nem kapsz kék kenőcsöt,lehet rendelni,házhoz viszik! Legalábbis itt igen. Shocked
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Capsella
Mamutfenyő
Mamutfenyő


Csatlakozott: Jan 16, 2012
Hozzászólások: 2148
Tartózkodási hely: Eger

HozzászólásElküldve: 2020.06.15, 17:56    Hozzászólás témája: Konyhakerti növények Hozzászólás, az előzmény idézésével

Nem illik, hogy saját magam után írjak, de de most kell!

Pénteken mégsem tudtunk kimenni dolgozni, mert én csütörtökön betegecske lettem.
Szerdán nyüttem a csalánt a ribizliben, volt, ahol nálam is magasabb volt. Bár két kesztyű volt rajtam, átszúrt. Ahogy a bal karomba nyaláboltam, a hossza miatt elfordult, az egyszál mackónadrágon átszúrt. Akkor nem tulajdonítottam neki jelentőséget, bár nagyon izzadtam. Csütörtökön alig bírtam felkelni, nagy nehezen összeszedtem a roncsaimat. Nekiestem az adóbevallásoknak, mert pénteken volt a határidő. Időnként szédültem is, de igyekezni kellett, hogy csütörtökön kész legyek, mert pénteken menni akrtunk. Semmienk semmi jelentőséget nem tulajdonítottam. Éjszak 3-ra lettem kész az adóbevallásokkal és utána nem tudtam elaludni, úgy fájt a bőröm, ahol a gazok a mackón át hozzáértek. Feldagadt a jobb lábam, azt érte több szúrás, Kipirult, viszketett, égett, fájt, mejd megbolondultam. Reggel telefonáltam a barátnőmnek, hogy nem megyünk, mert hulla vagyok.
Déltán a lányom elment a patikába kék Lukács kenőcsért, de nem kapott. Viszont mondták neki, hogy az állatpatikában van. Hazajött, autóval még záróra előőtt elértünk és sikerült vennie. Itthon bekentem a sajgó tagjaimat, 5 percen belül enyhültek a fájdalmaim. Estére lett volna egy hitelkérelemmel kapcsolatos megbeszélésem, amit el kellett napolni.
Szombatra jobban lettem.

Ma újra mentünk a barátnőmmel. Az elmúlt 4 napban többször is esett az eső. Sosem túl sok, elég lassan, be tudott szívódni.
Fantasztikusan meglódultak a paradicsomok, paprikák, a zöldbab, málna, hagymák, szamóca. Sajnos, a sárgarépa bár kikelt a mulcs védelmében, de oda is belakta magát a vakondok, ezért kb. 20 szál maradt meg. Holnap újra vetek srépát, petrezselymet, de arrébb pár ágyással, hátha nem megy oda a vakondok.
Az uborka is szép, virágzik.
Egy kis darabkát megint felástunk, kökény, galagonya bokrokat szedtünk ki.
Jól megdolgoztunk vele, de jó lett. A kimaradt 5 paprika ment oda és többféle nyári retket vetettem.

A cseresznyék nagyon sokat javultak a 4 nap alatt az esőre. Nőttek, értek. Változatlanul ízkik a madaraknak is.
Érik a fehér eper. Meglepetésemre találtam a krumpliban 3 db kis eperfát, amik még tavaly keltek ki a tavalyi termésből a szárazság ellenére. Igaz, csak 15 cm-esek. Az idénvetek belőle most, mert már hullik. Olvastam egy, az 1800-as évek végén írt szakmai cikkben, hogy így kell szaporítani. Szeretnék a legelőkre ültetni belőlük sokat és a baromfinak is.
Majd szedek, seprek össze a városban az aszfaltra lehullott fekete epret is és azt is vetek ezzel a céllal.

Holnap újra a málna, szedermálna gyoommentesítése lesz soron és közé, ahová lehet, babot vetek. Közben összeszedjük az éti csigákat, akadnak szép számmal. Bejönnek a legelőről és az erdőből. A disznók és a kacsák szeretik.
Nagyon örülök, hogy a málnás rendbetétele már borítékolható, hogy csodásan kész lesz. Remélem, a szarvasok most nem jönnek, mert tavaly is rendbe tetetm, de mindent leettek. Őssszel újra, idén tavaszon megint. Pár vessző maradt meg, arról lesz talán 1 kg málna. De a jövőt nézem, sokat öntöztem őket ebben az aszályban és nagyon szépen hajtanak. Nem gondoltam, hogy a földig lerágott málnásból ilyen sok hajtás fog kihajtani. Így tudok szép kis ültetvényt csinálni ősszel. És jövőre dúskálhatunk a málnában.
Több éve erről álmodozok...

Nagyon örülök, hogy amiket rendbe tettünk, azok a földek jövőre már könnyen művelhetők lesznek.


Mindig írom, hogy a gyalogbodzát ne tűrjétek meg! Meg a komlót se, meg az iszalagot se!
Egy másik kertrészben, ami a disznók mellett van, elöntött a gyalogbodza. Az nagyon jó trágyás föld, könnyen megy benne a bodza gyökere. Ugyanitt a komló kiirtásával kínlódtam, 50 cm-nél mélyebbre ástam fel a korábbi években, hogy ki tudjam szedni a gyökereit. Erre most az állatok udvarából átjött a bodza gyökere! Permetezni nem akarok, így majd azzal is kínlódhatok. Oda az idén nem vetetm, nem ültetetm, mert a két kölyökkutya ott jár be a kennelbe és féltem, hogy mindent kitaposnak. De nem kellelt volna félni, mert járnak a férjemmel a területen, futnak az autó előtt és után, elfáradnak és nem nyúlnak a kerthez.

Ma ismertettem a kuvasszal a cseresznyét. Kézből elvette a kettétört cseresznyét, majd az egészet is. Nagyon ízlett neki. De a gyepről nem vette el. Na, majd!
Viszont, ha kijött volna egy tyúk, azt inkább lekapta volna!

A 11 kiskacsa gyönyörű. Ahogy kertészkedünk, gyakran rájuk látunk és nem tudunk betelni a látványukkal. Na, meg a Bükk lába is gyönyörű! Most az esőre minden zöldebb! Egyszerűen újraéledt a természet!

A rózsabogát megjelent a fehér eperfa termésén. Nem tudtam elkapni! Nem szabad megtűrni! Ahogy ások, sok lárvájával találkozok.

Úgy látom, akár itt van a diópálinka/ likör készítésének az ideje!

És képzeljétek! A csütörtökön ültetett gyökeres, hajtásos krumplira olyan jól jött ez a néhány eső, hogy az alapos beiszapolással együtt csodásan érzik magukat, nőnek tovább, sorolnak! A tavyról átmentett krumplitövek fantasztikusan nőnek, több bimbós bokor van. Na, ez olyan nekem, mint a ruhában a turkáló! Mentem, amit lehet!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Capsella
Mamutfenyő
Mamutfenyő


Csatlakozott: Jan 16, 2012
Hozzászólások: 2148
Tartózkodási hely: Eger

HozzászólásElküldve: 2020.06.12, 00:58    Hozzászólás témája: Konyhakerti növények Hozzászólás, az előzmény idézésével

A krumplit is tekintsük konyhakerti növénynek.

Kicsi öröm is öröm! Már többször írtam, hogy tavaly virágzáskor elverte a jég a krumplit (meg mindent). Utána nem műveltem, mert kétszer is volt napszúrásom és nagyon nehezen viseltem a hőséget még itthon is. Egyszerűen nem akart az erőm visszajönni. Majd novemberben láttam, hogy voltak olyan fajták, amiknek 20-30 cm-es szép zöld szára volt.
Nem foglalkoztam vele.
Tavasszal pár tövet megnéztem, nagyon pici gumón két csíra volt.

A 4 sor krumplicskámat nem bántottam, vártam, hogy kibújjon. De a szárazságban ez lassan vagy sehogyan sem ment. Elkezdtem a 4 sorocskát öntözni. Annyira akartam, hogy abból a krumpliból, aminek tavaly a talajelőkészítése és vetése soronként egy napomba került, majd a töltögetés kétszer, sok öntözés, gyomlálás, hozzon valamit az idén.
Az öntözésekre és a kis esőre egyre több elkezdett kibújni. Amik korábban kibújtak, már mutatós bokrok, van, amelyik bimbós.

A tavalyi bakhátba tegnap ültettük a barátnőmmel az idei minigumókat. Ahogy ástam a gödröt a bakhátba, sok helyen találtam még csírázásban lévő tavalyi termésű gumót, ami hajt. Visszaraktam, de általában tettem mellé egy idei vett gumót is. 3 sor ilyen nagyon káoszos. A 4. sorban a hiányzó vagy lustálkodó tövek helyére paradicsomot ültettem. Tudom, hogy szakmailag nem illik, de egy biokertben szerintem elmegy. Tápanyag van, betegség remélem - nem lesz, és öntözni szeretnék. A krumplibogarakat leszedem, a petéket szétnyomom, a lárvákat szintén leszedem.
A lényeg: ahogy a bakhátba ültettük a krumplit, nagy meglepetés volt, hogy az öntözéseink és az egy esőcske ellenére is csak kb. 5 cm volt átázva. Alatta porszáraz. Minden gödröt jól beöntöztünk és úgy ülteetük a 10-20 cm-es hajtással, gyökérrel bíró minigumókat és takarás után újra beöntöztük.
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz belőle.

A siker érdekében kérek rá még 1000 l vizet a férjemtől és utána szalmával fogok mulcsozni. A szalmát a 60-90 l-es műanyag dézsákban fogom vízbe áztatni és erjesztem baromfitrágyával. Ezt fogom a sorok közé berakni Gondolom, így nem fog pentozánhatás fellépni. A vizet visszatartja, nem kell gazolni, sőt, még a földet is kevésbé mossa le az eső, ha lesz egyáltalán.
Be kell látnom, hogy csak takarással számíthatok eredményre. Szívesen teszem, az a szalma jövőre príma tápanyagforrás lesz beforgatva és a hegyi agyagot is javítani fogja.

Reggel megint megyünk a barárnőmmel. Ő ma volt a szállodában, ahol dolgozik, meetingen.
Örömmel állapította meg, hogy ez a tanya-wellness milyen kiváló, mert ő fogyott, míg a többiek mindanyian híztak. Asszongya, az egyik súlyos egyéniség még vagy 10 kilót felszedett a karantén alatt.
Látták, hogy ő jó barna és fitt, jobban mozog, mint a karantén előtt és kérdezték, hol volt üdülni. Mondta, hogy a tanyára jár lovagolni. Na, lovon nem ült, de a nagy változásra elhitték neki.
Mondtam, ha érdeklődnek majd a részletekről, akkor mondja, hogy ingyenes 36,5 ha-os wellness várja őket állatsimogatóval. Nagyon sok fajta testépítő tevékenységet lehet kombinálni, megfelelő sporteszközök és védőfelszerelés szintén ingyen használható. A jó levegő, a napfény, a madárdal, a panoráma szintén ingyenes. Ha valaki többet akar, a cseresznyefáról is élvezheti a látnivalókat, ha egy felszállással egy kg. cseresznyét lehoz. Ugyanis égig érnek a fák, az akácosban kelt magoncok, nagyon igyekeztek a napfény után. Létráról sem érjük el a korona nagy részét, felmászni se egyszerű, nem alakította senki sem a koronát erre a célra.

Július 15-tel nyit a szálloda és így még két hétig lesz segítségem. Ezalatt még nagyon sok dolgot meg akarunk csinálni, mert nekem utána jön az ÁFA-bevallás és sokkal kevesebbet lehetek kint.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kutyus
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Aug 22, 2005
Hozzászólások: 41311
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2020.03.11, 06:40    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Még szerencse, hogy van közöttünk, aki ért is a kertészethez Very Happy
Capsella
érdekesnek találtam, gondoltam megmutatom a cikket
_________________
"Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Capsella
Mamutfenyő
Mamutfenyő


Csatlakozott: Jan 16, 2012
Hozzászólások: 2148
Tartózkodási hely: Eger

HozzászólásElküldve: 2020.03.11, 01:38    Hozzászólás témája: Konyhakerti növények Hozzászólás, az előzmény idézésével

Szerintem azok nagy fejek gerezdjei, amik a nedvességtől még meg is duzzadtak. Ezért fejletlen még a levélzete.

Természtesen be kell takarni földdel, ha nem hidrokultúrában termeljük. Az edény sem elég mély, a fokhagyma gyökere is szeret lemenni akár 20 cm-re is, azért kell neki laza vagy középkötött talaj.

Olyan sok idióta cíkk jelenik meg, amit abszolút laikusok tesznek közzé. Lahet életében először eldugggatott pár fej fokhagymát, kicsíráztak, már van egy kis száruk és azt hiszi, ez ilyen egyszerű! Eddig igen, mert a gerezdek a tápanyagtartalékaikból éltek jórészt. Ezután kellene a jó, mély rétegú tápdús talaj, ahhoz egy pár centi vastag nem elég. A másik, hogy ez így eszméletlenül sűrű. Ha teljesen kilevelesedik, egymást fogják árnyékolni a növények és nem elég szellős, könnyebben megtelepednek a kórokozók.

De egy lelkes kezdő első játákkészletének jó!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
bau
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Dec 12, 2004
Hozzászólások: 39990
Tartózkodási hely: TB.

HozzászólásElküldve: 2020.03.10, 20:01    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Nekem az a furcsa,hogy a fejek már érettnek tűnnek,de a szár még egy babakorú zöldike csak... Smile
_________________
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Szécsike
Őserdő
Őserdő


Csatlakozott: Jan 21, 2008
Hozzászólások: 12298
Tartózkodási hely: Bp.Pestszentimre

HozzászólásElküldve: 2020.03.10, 19:51    Hozzászólás témája: .. Hozzászólás, az előzmény idézésével

Értem én,de hogy lesz ebből családi téli szükséglet mennyiség? Shocked

Azt nem írja,hogy a fejesedéshez rakjak-e rá több földet stb.
Így csak azt látom,hogy egy hízott gerezdet kapok. hmm

Vagy valamit nem értek jól? Embarassed
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kutyus
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Aug 22, 2005
Hozzászólások: 41311
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2020.03.10, 16:10    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

HOGYAN TERMELJÜNK OTTHON FOKHAGYMÁT?

https://twice.hu/hobby/ne-vasarolj-tobbe-fokhagymat-megmutatjuk-neked-hogy-nevelj-vegtelen-mennyisegu-fokhagymat-otthon?fbclid=IwAR0k4WSNjnt2eAr4pVH1UcVRG6d9SMuKO8q2dWtAf4iGOw6sf4nTYdPTFB8
_________________
"Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
bau
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Dec 12, 2004
Hozzászólások: 39990
Tartózkodási hely: TB.

HozzászólásElküldve: 2020.01.07, 16:19    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Remélem sikerül pacsi Smile
Szereti ha a "talpa" melegen van Vigyor
_________________
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
tercsi
Erdő
Erdő


Csatlakozott: Jun 24, 2010
Hozzászólások: 7398

HozzászólásElküldve: 2020.01.07, 16:15    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

bauka!
Eltettem a felét,majd pótolom
tercsi
_________________
http://indafoto.hu/terneicsilla
A tudás: védőoltás. A gyűlölet és a közöny: betegség. A szeretet és az empátia: egészség. Mindannyian választunk.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
bau
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Dec 12, 2004
Hozzászólások: 39990
Tartózkodási hely: TB.

HozzászólásElküldve: 2020.01.07, 15:44    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Korai volt még Sad
Nagyon meg fog nyúlni!
Én februárban szoktam,és néha még az is kicsit korai.
_________________
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
tercsi
Erdő
Erdő


Csatlakozott: Jun 24, 2010
Hozzászólások: 7398

HozzászólásElküldve: 2020.01.07, 15:38    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Elültettem a chili magok. Remélem kikel
tercsi
_________________
http://indafoto.hu/terneicsilla
A tudás: védőoltás. A gyűlölet és a közöny: betegség. A szeretet és az empátia: egészség. Mindannyian választunk.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Szécsike
Őserdő
Őserdő


Csatlakozott: Jan 21, 2008
Hozzászólások: 12298
Tartózkodási hely: Bp.Pestszentimre

HozzászólásElküldve: 2019.08.24, 20:04    Hozzászólás témája: .. Hozzászólás, az előzmény idézésével

Ma zölden leszüreteltem a 2 tő paradicsomomat. Twisted Evil
Jönnek a poloskák ezerrel. babakill Ami teljesen egészségesnek tünt,ment a hordós -dobálós-savanyúságba. Meglepetésemre 1,5 kg. termése volt,ill.lett volna. Twisted Evil 1 db-ot fennhagytam teljesen beérni - magnak. Very Happy
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
hahagaj
Mamutfenyő
Mamutfenyő


Csatlakozott: Aug 06, 2006
Hozzászólások: 1891
Tartózkodási hely: nemvad-nyugat

HozzászólásElküldve: 2019.08.18, 00:41    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

A palántadőlést gombák okozzák. Lehet, hogy a kamilla hatékony gombaölő, de én inkább baciölőként ismerem. A fahéj szerintem nem fertőtlenítő hatású, csak segíti a csírázást, meg a gyökérképződést.
Kifertőtleníteni lehet ugyan a talajt magvetés előtt, de elsősorban kelő gyommagok és rovarpeték ellen jó. A gombaspórák ugyanis szállnak a levegőben és hamar visszafertőznek. Ellenük az átlevegőzött talaj, és a jó növénykondíció működik. Ezért lehet jó leginkább mind a fahéj mind a kamilla.
A gyökereztetésnél nem az a legfontosabb, hogy van-e lehűlés, hanem az, hogy talpmeleget kapjon a dugvány. Vagyis hiába van meleg, ha a levelei meg a szára ezerrel nő emiatt, a gyökérzónában pedig hideg van, nem lesz gyökeres.
_________________
Születtem, felnőttem
durva gaz erdőben,
virág vagyok, attól félek:
csalán lesz belőlem. (Nagy László)
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Kertészet Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás az oldalra: 1, 2, 3 ... 13, 14, 15  Következő
1 / 15 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Impresszum : Jogi nyilatkozat : Moderálás : Médiaajánlat

@Gazlap | Indult 2004-03-01 l Oldalkészítés: 0.098 másodperc