Szépek ezek a zefírek! Milyen érdekes a két szín levelének a különbsége!
így már értem, hogy bennem miért volt zavar állandóan a zefírekkel kapcsolatban.
DE! Hadd dicsekedjek el azzal, hogy kb. 3 hete virágzik a rózsaszín crinumból az egyik hagymám, jó hosszú száron és asszem 9 virágocskát számoltam az ernyőjében. Mellette egy másik hagyma bimbós, de az is vagy 3 hete. Addig nem viszem le a pincébe, amíg virágzik, akkor sem, ha be kell hozni a házba.
Álomszép a rózsaszín crinum.
Ha el tudom kapni a lányomat fotózásra, akkor majd Csildikó61 feltölti a képet, mert én még mindig nem tanultam meg. Okos teló már van, csak én maradtam buta.
Van fehér crinum is, de az az idén nem virágzott.
A zefírek meg úgy virágoztak el, hogy már csak az elszáradt virágokat láttam. Nagyon sajnáltam a dolgot, de már utána voltam.
Remélem, ezen a télen és jövő tavasszal jól leszek és télen is rendesen tudom gondjukat viselni, majd tavasszal idejében hozom fel őket.
Nekem vagy 6 db crinum van egy-egy nagyobb cserépben (rszín, fehér). Nemtudom, hogy ez mennyire helytelen. Kiültetni nem tudom, sok helyem nincs. Ha tavasszal átültetem nagyobb cserépbe földcserével, az úgy meg fog felelni?
Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42229 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2020.09.21, 10:42 Hozzászólás témája:
Köszönöm BAu
NAgyon érdekes, hogy a fehér levelei kerekek, mint a snidling, a rózsaszíné meg lapos _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Nem vervirag, ez diszhagyma. Kéknyelvu a neve. Edenyben szoktak tartani, mert alacsony. _________________ Az Isten itt állt a hátam mögött s én megkerültem érte a világot. József Attila
A segítségeteket szeretném kérni. Ezeket a hagymásokat kiültethetem? Télállóak?
Kedves Lius!
Sajnos, csak most látom, hogy nem kaptál választ.
Szerintem ez a növány fehérvirágú vérvirág. Teleltetni kell!
Ha így keresel rá + a latin neve, biztosan találsz szakirodalmat. Én most kerestem, de nem voltam elég türelmes és csak az Oázis lapján találtam pár szót.
Nekem is van belőle, de nekem ritkán virágzik, mert nem voltam vele elég szakszerű, mert sokáig nem tudtam, hogy micsoda. Itt a Gazlapon tudtam meg hogy mi ez a növény.
Örülök, hogy egy villanás erejéig, de megjelentél itt. Gyere máskor is, hiányzol innen.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban