Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
Szerző |
Üzenet |
betti08 Mamutfenyő

Csatlakozott: Nov 08, 2008 Hozzászólások: 2163 Tartózkodási hely: Hajdúszoboszló
|
Elküldve: 2020.02.20, 13:52 Hozzászólás témája: |
|
|
Köszönöm
Nem sieti el a virágzást, kb. 3-4 hónapot kell várni míg a bimbóból virág lesz.
Kilenc bimbó volt rajta, de sajnos ledobálta őket, kettő nyílt ki  _________________ Margó |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Szécsike Őserdő

Csatlakozott: Jan 21, 2008 Hozzászólások: 12816 Tartózkodási hely: Bp.Pestszentimre
|
Elküldve: 2020.02.18, 20:34 Hozzászólás témája: .. |
|
|
Hűűűű de gyönyörű! Gratulálok! |
|
Vissza az elejére |
|
 |
betti08 Mamutfenyő

Csatlakozott: Nov 08, 2008 Hozzászólások: 2163 Tartózkodási hely: Hajdúszoboszló
|
Elküldve: 2020.02.18, 16:12 Hozzászólás témája: |
|
|
Solandra maxima:
 _________________ Margó |
|
Vissza az elejére |
|
 |
horvathgne Fasor

Csatlakozott: Dec 22, 2009 Hozzászólások: 3993 Tartózkodási hely: Ózd
|
Elküldve: 2018.07.26, 10:06 Hozzászólás témája: |
|
|
Afrikai szerelemvirág így néz ki Angliában! Nagyon irigykedve nézegettem, összehasonlítva az én dézsában nevelt, 3 virág szálat hozó növényemmel.
Szécsike gyönyörű a vérvirágod. Nekem már 5-6 virágot hozott pár éve. De gondoltam szétszedem, nagyobb cserépbe teszem. Kedveskedni szerettem volna neki. Megharagudott, azóta nem virágzik. _________________ Rózsa
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
Szécsike Őserdő

Csatlakozott: Jan 21, 2008 Hozzászólások: 12816 Tartózkodási hely: Bp.Pestszentimre
|
Elküldve: 2018.07.12, 19:41 Hozzászólás témája: .. |
|
|
Capsella drága! A mesevirágot is árnyékba tesszük,mehogy azt szereti.
Van a tűző napon egy cserép lophos virágom felfuttatva,annak a cserepébe bekerült valahogyan mese rizóma./gondolom bolha méretű/ Gyönyörűen fejlődik,már bimbó van rajta.  |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Capsella Mamutfenyő

Csatlakozott: Jan 16, 2012 Hozzászólások: 2214 Tartózkodási hely: Eger
|
Elküldve: 2018.07.11, 21:56 Hozzászólás témája: Dézsások |
|
|
Érdekes ez a vérvirág! Én se nagyon tudok rajta eligazodni.
Nyár elején voltam itt a szomszéd utcában egy kedves gazos társunknál és kétségbe esve mondtam neki, hogy azonnal tegye félárnyékba a vérvirágot, mert megég. Mondta, hogy nem, nézzem meg a szomszédét, milyen szép, minden évben a tűző napon van és sok virágot hoz.
Nekem a fehér vérvirágok évek óta megvannak, de nem virágoznak. Valószínű, hogy nem elég napos helyen tartom őket nyáron.
A piros vérvirág egész télen a konyhában volt keleti abalkban és hozott egy virágot. Még nem vittem ki, természetesen árnyékban kell vele kezdenem, majd félárnyék és még onnan is folyamatosan emelhetem a fény adagját, muszáj szoktatni, egyébként megég. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
oerzsi Vadgesztenyefa

Csatlakozott: Jul 27, 2012 Hozzászólások: 1091 Tartózkodási hely: Tatabánya
|
Elküldve: 2018.07.11, 18:08 Hozzászólás témája: |
|
|
Hűűű ez nem semmi, Szécsike, ez csoda szép Mennyi virága van, valamit nagyon tudsz...
Én két éve rendeltem egy hagymát, akkor nagyon göthösen kihajtott, a következő évben már nem volt hajlandó kihajtani, pedig úgy tűnt, hogy él a hagymája. _________________ Mindig tudd, a dolgok egyszer történnek meg veled; a legértékesebb idő a pillanat, amelyben élsz. (Tatiosz)
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
Szécsike Őserdő

|
Elküldve: 2018.07.10, 20:46 Hozzászólás témája: .. |
|
|
Köszönöm!
Semmit nem csinálok vele és minden évben virágzik. Még átültetés után is./tápot kap és a tó mellett van szűrt napon/
Tavalyelőtt 11,tavaly 13 virága volt,azelőtt nemtom, több éves és már azt sem tudom kitől kaptam.
A kissé meleg pinyóban telel a többivel,néha kap egy kis vizet. A cserepe már eléggé tele van locsolásnál vissza-vissza kell térnem mert nincs helye a víznek. Megvárom míg reped a műanyag,addig nem szedem szét.
2 éve kaptam egy fehéret is,de csak 3 levele van,nem megy ötről a hatra.  |
|
Vissza az elejére |
|
 |
lius Mamutfenyő

Csatlakozott: Apr 01, 2012 Hozzászólások: 1961 Tartózkodási hely: Fejér megye
|
Elküldve: 2018.07.10, 13:50 Hozzászólás témája: |
|
|
Húúúúúú, de csodálatos! GRATULÁLOK!!!  |
|
Vissza az elejére |
|
 |
arozsa Park

|
Elküldve: 2018.07.09, 17:55 Hozzászólás témája: |
|
|
Hogy csináltad Szécsike?
Fantasztikus, milyen szép!
Enyém idén pihen, egy db virágot nem hozott.
Tudom, úgy tartják, hogy szeret szorongni, de ez nálam megdőlt. Lehet, nincs elég tápanyaga? A víz is lefolyik róla, annyira tele van a cserép.
Szét kell bontanom. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Szécsike Őserdő

|
Elküldve: 2018.07.09, 17:46 Hozzászólás témája: .. |
|
|
Köszönöm,de nem az én,hanem az Ő érdeme.
Ma reggel vettem észre még egy bimbót rajta,a cserép fölött 10 cm-.el.
Szerintem az már töpörödött törpe marad.  |
|
Vissza az elejére |
|
 |
betti08 Mamutfenyő

|
Elküldve: 2018.07.08, 06:06 Hozzászólás témája: |
|
|
Szécsike!
Gyönyörű
Gratulálok! _________________ Margó |
|
Vissza az elejére |
|
 |
kutyus Srí Lanka

Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42146 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2018.07.08, 04:51 Hozzászólás témája: |
|
|
Te jó ég!!! nagyon szép!! _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Szécsike Őserdő

|
Elküldve: 2018.07.07, 22:46 Hozzászólás témája: .. |
|
|
22 virágja van,ill.lesz:
 |
|
Vissza az elejére |
|
 |
horvathgne Fasor

Csatlakozott: Dec 22, 2009 Hozzászólások: 3993 Tartózkodási hely: Ózd
|
Elküldve: 2018.01.15, 20:30 Hozzászólás témája: |
|
|
Sajnos nálam is a Solandra maxima minden bimbót ledobál. Tavaly is csak egy nyílt ki. Mit lehetne vele tenni, hogy több virágot tudjon kinevelni? Gondoltam tavaly, hogy kicsi volt a cserepe, de most már nagyobban van, tápot is adtam neki, mégsem..  _________________ Rózsa
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
|