Csatlakozott: Jan 16, 2012 Hozzászólások: 2227 Tartózkodási hely: Eger
Elküldve: 2021.01.23, 09:01 Hozzászólás témája: Miért mérgelődök?
Nem gondoltam, hogy még kérdés, hogy felvegyük az oltást vagy nem?
MI MINDANNYIAN OLTATNI FOGUNK, AMILYEN GYORSAN CSAK LEHET!
Akik a famíliában egészségügyi dolgozóként már megkapták, nem lett vele semmi problémájuk. Ők naponta ki vannak téve a fertőzésveszélynek.
Ha emlékeztek, a BCG-oltásból is kaptunk emlékeztető oltást, meg a gyerekeink is.
De akinek az már messze van, a kutyák védőoltása sem egyzseri eset, gondoljatok pl. a parvo elleni védőoltásra.
Több fajta hatásmechanizmus van, de az attól még jó. Soha nem a védettséget oltják belénk, hanem elölt vírust vagy legyengített vírust vagy ez az új fajta messengeres oltás, mindegyiknek az a lényege, hogy ellenanyagot termel a szervezetünk és egy későbbi fertőzés esetén már könnyebben megy a védekezés. Ez sikerülhet úgy, hogy az illető alig veszi észre, hogy valami érte, de lehet egy kicsit erősebb is a betegség,, immunrendszertől függően. Az a lényeg, hogy ne kerüljünk életveszélyes állapotba vagy ne tudjanak későbbi, maradandó szövődmények kialakulni.
Csak ezzel tudunk magunkra és egymásra tartósan vigyázni.
Aki nem oltatja be magát, az kozkáztatja a maga és mások egészségét.
A célunk az, hogy a járványt megállítsuk!
Lehet úgy gondolkodni, hogy a világ egyes részein talán sosem fognak mindenkit beoltani, tehát onnan terjedhet. Ez igaz, de mi itt vagyunk és itt kell megtenni, amit lehet.
Gondoljatok a fekete himlőre, már mentes a FÖLD. És ez a védőoltásoknak köszönhető.
De mostanában azzal is beérjük, ha a védőoltásnak köszönhetően nem kell belehalni vagy nyomorékká válni ettől a vírustól.
A barátnőm lánya egyik fülére már majdnem megsüketült, implantátumot ültettek a fülébe még éppen idejében, így mesterségesen, de megmaradt a hallása. Az unokájának azóta is olyan komoly gyulladásai állnak fenn, hogy nem tudnak vele mit kezdeni, nem akar meggyógyulni.
Mint írtam, a húgom lányának a magzata elhalt a covidtól.
Szécsike, ezt Karikó Katalin mondta,a Pfizer-vakcina egyik kidolgozója, biológus, és már megkapta az oltást.
Ott van a link is... _________________ Arra születtem, hogy felnőtt is legyek,
S továbbadjam egyszer az életemet.
Egyébként ha nagyon el vagytok kenődve,javaslom hallgatásra a Retró Rádió híreit,több napon át. Rájöttök "...mondhatjuk, hogy megálljunk,
Mert itt van már a Kánaán!..."
Ott van a mondat, az elején: „lesz hatásos vakcina, az viszont nem biztos, hogy a leghatásosabból kezdik majd el gyártani a legtöbbet”. _________________ Arra születtem, hogy felnőtt is legyek,
Ha nem főzök magam cékla salátát, akkor a piacon veszek, termelőtől.
Tudom, könnyű nekem, itt a piac a "számban" .........de nem sokszor történ ilyen
Inkább magam főzök egy adagot, és jól zárható üvegekben a hideg kamrában semmi baja nem lesz.
Amúgy is téli savanyúság
Értem. Csak fel nem foghatom.
Azaz ettől még a céklát, aminek örültem és készültem rá, dobhatom ki.
Vagy megeszem apránként és fanyalogva.
Hogy téli savanyúság, az még nem lenne baj...
Egyszer próbáltam céklát venni a boltban (nagyon ritkán van), de akkor is a sáros-földes gumók fele sörretek volt. Szívesebben veszek időnként boltit, és eddig nem is találkoztam ilyen főtlennel. _________________ Arra születtem, hogy felnőtt is legyek,
Ma a túra végén nem találtunk egy nyitva tartó helyet sem, ahol forralt bort lehetett volna inni!
tercsi _________________ http://indafoto.hu/terneicsilla
A tudás: védőoltás. A gyűlölet és a közöny: betegség. A szeretet és az empátia: egészség. Mindannyian választunk.
Csatlakozott: Feb 10, 2007 Hozzászólások: 14339 Tartózkodási hely: A+ H
Elküldve: 2021.01.02, 14:29 Hozzászólás témája:
bau írta:
Emmylie
Jót nevettem rajtad (bocsi)
Elképzeltem ,mikor az üdítőben sütöd a hagymát
Bau kedves örülök hogy a bosszuságod után sikerült téged megnevettetnem
Hát igen nem sikreült volna biztosan olyan jora mint amilyen jo lett végülis a hagyma.
Imádom nagyon és krumplipürét el se tudok másképp képzelni. _________________
Legyetek vidámak.
A nevetés a legjobb orvosság.
Csatlakozott: Feb 10, 2007 Hozzászólások: 14339 Tartózkodási hely: A+ H
Elküldve: 2021.01.02, 13:46 Hozzászólás témája:
Jaj Bau kedves ez nem jo hogy bosszusággal kezdödika az év számodra.
Kicsit felvidit talán ha leirom hogy én hogy jártam ma
Krumpli püréhez akartam hagymát sütni.
Be mentem a spájzba és kihoztam az olajat ami plasztik palackban van.
Na de a multkor valami uton modon egy palack alma-körte ital került az olaj helyére.
Mindkettö hasonlo palack és a szine se tünt fel és mindkettö kb félig van
Az utolso pillanatban amikor a serpenyöbe akartam önteni akkor vettem észre hogy az alma+körte Italos palack van a kezemben _________________
Legyetek vidámak.
A nevetés a legjobb orvosság.
Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 40723 Tartózkodási hely: TB.
Elküldve: 2021.01.02, 10:38 Hozzászólás témája:
Nna!
Nem jól kezdődik ez az év!
Tegnap felbosszantottak azzal,hogy (ünnep lévén) nem illik FÚRNI!
Az eszement kedves lakó egész délelőtt fúrt!
Ma, meg a kakaót akartam a dobozába öntetni, és a fele a nadrágomra ment!
Ne tudjátok meg, hogy nézett ki a konyha.
És milyen nehéz feltakarítani
Remélem nem így fog folytatódni ez az év... _________________
Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42229 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2021.01.01, 07:04 Hozzászólás témája:
Ha nem főzök magam cékla salátát, akkor a piacon veszek, termelőtől.
Tudom, könnyű nekem, itt a piac a "számban" .........de nem sokszor történ ilyen
Inkább magam főzök egy adagot, és jól zárható üvegekben a hideg kamrában semmi baja nem lesz.
Amúgy is téli savanyúság _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban