Beszereztem a gyógyszer szükségletemet, fizettem érte 40 ezer Ft.-ot
Tucc élni, Bauka!
_________________ Aki minden nap nevet, nem azért teszi, mert mindig jól mennek a dolgai, hanem azért, mert megtanulta, hogy mosolyognia kell a jón és a rosszon egyaránt.
Bau!
Gratulálok a fiadnak az édes burgonya termesztéséhez. Szép termés! Hagyjon belőle palántaneveléshez,mert ez gyorsabban csírázik, mint a bolti.
A fánk miatt ne aggódj! Szerintem csak Te vagy maximalista, de mind el fog fogyni. Ha nem lenne mindre kosztos, nekem jöhet fénypostával!
Ja, öreg hiba rumot nem tartani a háznál! Néha akár gyógyszer helyett is jó lehet. De szerintem nekem sincs, mert a vírus óta kevésbé megy a készlet feltöltése.
.........................
Finomat akartam főzni. Nem jut eszembe a neve, nem mackó, hanem mackó tésztából nokedli szaggatva. Ezt akartam.
Dinszteltem hozzá édes káposztát, kockáztam szalonnát és szépen kipirítottam. A zsírján dinszteltem hozzá hagymát is. A káposztát, a szalonnakockát és valamennyi zsírt összekevertem.
De vettem túrót, füstölt sajtot is.
Hanem a krumplis tészte kifőzésével akadtak gondjaim. A krumplit a nagyobbik lyukon reszeltem le, hogy ne legyen túl sok leve.
A nokedliszaggatón akartam kiszaggatni, de azzal sose lenne kész, olyan lassú. Ezért kiborítottam a tartálykából és kanállal szaggattam. Az első kifőzés szép lett küllemre, de a második már kevésbé. Az íze nagyon jó lett, az első tányérral káposztával ettem, a másodikkal túróval.
A zember ahogy ette, megkérdeztem, na milyen? Én egy dicséretre számítottam. Erre asszongya, hogy elsőnek nem rossz.
Mondtam, ne aggódj, nem lesz második.
Akkor már szívta volna vissza az idióta humorát, de én ezt nem főzöm többet.
Nagy munka, utálok krumplit reszelni és sokkal nehezebb szaggatni,mint a nokedlit. Igazából nem is tudom, hogy kell. Otthon ilyet sosem főztünk. Biztosan valami apró trükköt nem tudok. Tulajdonképpen kár, mert felséges kajának tartom.
Az igaz, hogy ha más megfőzi, enni nagyon szeretem.
Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42227 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2021.01.27, 11:27 Hozzászólás témája:
Én pont tegnap végeztem ki - az unokámmal együtt az ilyen levest
Ma kirúgok a hámból: vettem kínai sült rizstésztát, hozzá hagymás csirkemájat.........ez lesz a kajám - még este is
Vagy ha nagyon tele leszek, akkor holnapi ebédelésre marad _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Legutóbb kutyus szerkesztette (2021.01.27, 12:04), összesen 1 alkalommal
A fánk már nálam is tervben van,csak legyek túl a takarításon.
Ma elment a zuram a piacra a csirkéshez kutya kajáért. Hozott haza vagy 10 kg. far-hátat. Muszáj voltam levest főzni. Nekem ez a legfinomabb húsleves far-hátból sok-sok zöldséggel,cérnametélttel.
Főztem holnapra pörköltet is /ugyanebből/ lesz finom hamikám valamilyen főzelékkel.
...nagyon utálotos reggel a mosatlanra kibambulni a konyhába. ...
Asztatat én is utálom.
Capsella írta:
...akkorát tudok aludni a kávé után, mintha nem is reggel, hanem este lenne... .
Idősotthonban dolgozó ismerősömtől hallottam,hogy ha egy vendégük hajnalban a folyosón bóklászik mert nem tud aludni,adnak neki egy kávét amitől reggelig úgy alszik mint a bunda.
Capsella írta:
...A mackó is olyan, hogy nem lehet vele melléfogni. Most azt fogok készíteni....
Már többször írtam, hogy legjobb szakács az éhség.
Amikor dúskálnak a főztömben, nagy válogatás van és igazából aligha becsülik.
Mivel az utóbbi egy hónapban kb. negyede annyit főzikéltem, mint máskor, megnőtt a főztöm ázsiója, pedig nem éheztek.
Tegnap asszongya a lányom, főzhetnék egy paradicsomlvest. Mondom, te hallottad, hogy a barátnőmmel éppen ezt telefonáltam le, hogy ez az egyszerűség lesz, amit ma főzök. De szedjél elő paradicsomot. Az utolsó üveg általam főzött paradicsomot előszedte, kellett volna még egy, de bolti sem volt. Sebaj, krumplileves alig paradicsomosan. A krumpli alá nagyon apróra kockáztam szalonnát, kipirítottam és azon megdinszteltem a krumplit. 3 tojással nokit i tetetm bele, fűszerek és a fő fűszere, a bazsalikom.
Akkora sikere volt, hogya felét rögtön megettük és érdeklődött a lányom, hogy hogy főztem. Elmondtam, de szalonna nélkül, ha már nem vette észre. Merthogy neki nem kellenek a dolgok szalonnával. Erre asszonygya a zember, egy kis szalonnát tehettél volna bele, miért csak bőrt tettél bele. Mert a lányodnak nem kell szalonnával. Amikor a lányunk felment és már nem hallotta, mondtam neki, olyan apróra összavágtam, hogy kisütve nem találja meg benne. Az ízére meg hogy nem jött rá, nem tudom. Az a lényeg, hogy nem győzött belőle eleget enni.
Mehogy üt meg a guta, amikor valami flancos kajával egy csomó időt eltöltök és csak fitymálják, én eszem napokig vagy küldöm ki az állatoknak.
A mackó is olyan, hogy nem lehet vele melléfogni. Most azt fogok készíteni. Egy adagba kapros sajtot is teszek és sült kolbászt. A másik natur lesz, hogy lehessen rá lekvárt tenni.
Aztán valamit ki kell venni a fagyasztóból holnapra.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban