16 éves a Gazlap!!!
Információk
Szia Anonymus!
Összes látogató: 6
Utolsó tag: czaczi
Keresés
Web Gazlap
Részletes fórum kereső
Utolsó fórumtémákból
Hirdetés
Üzenőfal
5:28:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
7:49:am aszokfa :
Jó reggelt!
6:57:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot!
5:59:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
5:25:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!.....Kösz önöm Ászokom, szép volt!
4:18:pm aszokfa :
Jó napot és szép délutánt Kutyus!
6:57:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
11:57:am kutyus :
Ászokom nagyon jópofa mindkét szöveg....bár én egyiket se ismerem
10:08:am bau :

10:00:am aszokfa :
Szisztok! Szia Bau néni! igen hol svábbal, hol újmagyarral próbálkozunk no és értelme van:- Lám, te észre is vetted!
6:34:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
9:22:am bau :
Laci bácsi!Látom átmentél újmagyarba Jó reggelt nektek is
6:23:am aszokfa :
Jau regölt kevanok!
5:43:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
5:52:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot!
Korábbi üzenetek

Csak regisztrált felhasználóknak
Regisztráció/Belépés
Google Hirdetések
Mellékletek
Hirdetés
Recipes
Összes|A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M|N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z|0|1|2|3|4|5|6|7|8|9
Keresendő névrészlet
Gyorskeresési kategóriák
Desszert
Desszert
(236)
Diabetikus
Diabetikus
(16)
Disznó
Disznó
(42)
Egyéb
Egyéb
(79)
Előétel
Előétel
(22)
Főétel
Főétel
(144)
Gyümölcs
Gyümölcs
(16)
Halétel
Halétel
(14)
Kelttészta
Kelttészta
(72)
Koktél
Koktél
(25)
Köret
Köret
(27)
Leves
Leves
(55)
Marha
Marha
(9)
Mártás
Mártás
(7)
Ötletek, fortélyok
Ötletek, fortélyok
(29)
Paleo
Paleo
(31)
Sajtétel
Sajtétel
(8)
Saláta
Saláta
(31)
Savanyúság
Savanyúság
(18)
Sörétel
Sörétel
(8)
Sütemény
Sütemény
(317)
Szárnyas
Szárnyas
(50)
Szendvics
Szendvics
(10)
Tészta
Tészta
(34)
Turmix
Turmix
(5)
Vadétel
Vadétel
(37)
Vega
Vega
(22)
Zöldség
Zöldség
(37)
Recept beküldése | Recept kérése
Receptek Kezdőlap | Keresés | Legtöbbet olvasott | Legmagasabbra értékelt | Kérések

Mértékegység átváltás

Kategória szerkesztése
Recept kérés
KérésKategória Állapot Akció
almás lepény vagy piteSütemény Kért A recept beküldése
zCvgpHteVWwIsmeretlen Kért A recept beküldése
CERHHHIpvefTZYbjzliIsmeretlen Kért A recept beküldése
haSUEMIJIkVIsmeretlen Kért A recept beküldése
kapros túróslepényKelttészta Elfogadva A recept beküldése
3Bit szeletDesszert Elfogadva A recept beküldése
epres, rizses tortaSütemény Elfogadva A recept beküldése
felhőszeletIsmeretlen Elfogadva A recept beküldése
Savanyúság Elfogadva A recept beküldése
Szarvas pörköltVadétel Elfogadva A recept beküldése
Előző receptVisszalépés az előző oldalra
Nyomtatható változat Nyomtatható változat | Recept küldése Emailben Recept küldése Emailben | Recept szerkesztése Recept szerkesztése | Recept törlése Recept törlése

Lecsó (Gazosok variációi egy témára - 4.)
Hány személyre:
Előkészületi idő:
Elkészítési idő:
Kategória: Főétel
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Paprika, paradicsom, hagyma - meg még ez-az.
Rövid leírás
Ritka az olyan ember, aki nem szereti a lecsót.
Aki viszont szereri, általában rajong érte.
És ezt nem is lehet csodálni.
Elkészítés leírása
Bukimanyi - Kockára vágott föst.szalonnával indítom, zsírjára pirítom, rádobok egy marék rizst, aztán sok hagyma, paprika/erős is/, parad, kolbász karika, fedő alatt készre sütöm, végén piros paprika és kb.2 tojás és kész!

Kutyus -
Füstölt szalonnát (elég sokat) zsírjára pirítok, ráteszek hagymát apróra vágva (a paprika és paradicsom mennyiségének felét).....azt megdinsztelem, megszórom piros paprikával
Ezután a paprika mennyiségének felényi paradicsomot cikkekre vágva teszem bele, és fedő alatt egészen sűrűre főzöm
A paprikákat karikára vágom (a csumáját is bele), és beleteszem a sűrű paradicsomba.
Ismét fedő alatt megpárolom, elfőzöm a levét (mert sajnos mostanában elég vizesek a paprikák)
Amikor már nem vizes, ráütök 4-6 tojást, belevágok 1-2 pár virslit......és puha kenyérrel befaljuk.
Kettőnknek ált 1 kg paprikából főzöm, de úgy, hogy a paradicsom elfőzéséig együtt főzöm, akkor kettéveszem, a egyik felét bogyiszlói , a másikat édes paprikából csinálom.

Pretty.girl -
Ha füstölten szeretném, megpirítom a szalonnát, rá a jó sok hagymát, aztán sok-sok paprika,kevés pari. Ha nem füstölten, akkor a hagymával kezdem...
Tojással csak télen szoktam enni, ha már az elrakottat esszük..
Ja, és sok lével szeretem, nagyon erősen, hogy megszólalni se tudjunk!

Hogy mitől van sok leve?
Egyrészt fedő alatt készül, csak a végén veszem le, hogy kicsit elfőjön belőle.. meg igaza van Kátyának, vizesek a mostani paprikák. Én a szép, vastag húsú sárgából szeretem. Nem pedig az aszaltat, amit lecsóba valónak árulnak. Laughing


Kisfecske - Nagyon szeretem a sült paprikát.
az nem is lát paradicsomot, csak vöröshagymát, de alig győzöm
elfőzni a levét. Evil or Very Mad


Pili - Én is sok lével szeretem. 1/3 - 1/3 - 1/3 arányban felszeletelem a paprikát, paradicsomot, hagymát, olajon dinsztelem. Egy-két gerezd fokhagymát is belevagdalok picire vágva. Mikor minden alkatrész teljesen megfőtt, hozzáteszem a karikákra vágott kolbászt vagy ráütöm a felvert tojásokat. Bazsalikommal megszórom, még egyet rottyan vele, aztán kész.
Magában is finom kenyérrel, de szoktam nokedlivel vagy knédlivel tálalni. Szeretjük tejföllel "megszentelve". A kolbászoshoz, tojásoshoz kovászos uborka is dukál.

Kisgé -
Sok hagymát félkarikára vágva megdinsztelek 5-6 girizd fokhagymával együtt. Csak egy kicsit hagyom pirulni, hogy azért a sült íz meglegyen. Amikor kész, rádobálom a laskára vágott paprikát, és 2 babérlevéllel együtt fedő nélkül sütöm/főzöm tovább, hogy a leve elfőjön szinte teljesen. Amikor kész, rázuttyintok 1-2 üveg kecskeméti sűrített paradicsomot. Ebben nincs semmi műanyag, csak paradicsom és só, így nem kerül bele a paradicsom héja a lecsóba (amit úgyis mindenki csak kiturkál belőle nagy fújolva), és a sűrűsége is megmarad. Fűszerezem őrölt borssal, cukorral, bazsalikommal, köménymaggal, chilivel ízlés szerint. A csípőst szeretem, de se kolbász, se tojás, se hosszú lé.
A legjobb hozzá a nokedli. nyali

Bukimanyi -
Én is sok lével szeretem, tehát a paradicsom sokkal több, mint a paprika, mivel rizst is teszek bele, az meg beszívja.

Cziky -
Nálunk lecsó készül:
hagyma-paradicsom-paprika-rízs-tojás
hagyma-paradicsom-csípőspaprika-krumpli + nokedli
hagyma-paradicsom-paprika-csípőspaprika-cukkini-padlizsán-krumpli variációban
virslivel senki nem szereti
.


Aguszta - A sózástól ereszt sok levet a paprika (drága nagymamám szerint) a mi családi lecsótitkunk, hogy addig nem sózzuk a lecsót, amíg a paprika meg nem sült a legnagyobb lángon (nem főtt) Smile.

Cziky - Fel sem merült bennem, én is úgy tanultam, hogy zöldségételt csak készen sózunk, mert különben kifő a leve
a hagyműát szoktam megsózni sütéskor, ha olyan ételt készítek, amiben jó ha szétfő pl. pörkölt
.

Yulduz - Én meg úúúúgy szeretem,hogy hagyműa ("alaciki" ) Laughing és paprika egyenlő arányban,mikor megfőtt a paprika,hozzáadni 4-5 áááátlagosméretű paradicsomot 4felé vágva.Mikor kész,1 tányérnyihoz hangulattól függően erőspaprika és félkilókarély kenyér
Utána lehet elterülni a "fotőlyban" a Tv előtt Embarassed
.

Kutyus - Eszembe jutott még egy variáció............az egyik barátnőm így főzi:
Az alapanyagok azonosak az enyémmel................a paprikát viszont előre lesózza, mint a tökfőzelékhez a tököt...........és kicsit megnyomkodva teszi az alapba. Így nem lesz annyira leveses (azóta csinálja, hogy ennyire vizesek a paprikák)
A végén viszont nem süti/főzi bele a tojást, hanem a megfőtt kemény tojást vágja karikákra, és teszi a lecsó tetejére tálaláskor.


Szalmajuli - Újabban császárszalonna-kockákkal és sok cukkínivel szeretjük. Tegnap rizzsel készült. Néha patisszonnal. Lassan kezd átlényegülni a lecsó rendelkezésre álló zöldségekből készülő raguvá... Very Happy
És a paradicsom héja is benne van. Kell a rost. Ha az rendes paradicsom, nem valami vastaghéjú izé, semmi gondot nem okoz.


Pili - Erről jut eszembe: régen, mikor még nem lehetett az év bármelyik időszakában bármilyen gyümölcsöt-zöldséget kapni, anyukám úgy szokta előbbre hozni a lecsószezont, hogy mikor még csak méregdrágán lehetett primőr paprikához jutni, a tököt hámozta le kicsit vastagabban és abból készített lecsót - a megtévesztésig hasonlított az igazihoz. Volt, hogy vendég álmélkodott: "Azt a mindenit, ti ilyen jól álltok, hogy ilyenkor már lecsót csináltok???!"

Emmylie - Általában 10 paprikát és 10 paradicsomot veszek alapul--a paradicsomnak forró vízbe téve pillanat alatt lerántom a héját (a család csak így szereti) --a paprikát és 2 fej vöröshagymát összevágom és összekeverem--picit lesózom--kicsit állni hagyom.
Kevés olajat forrósítok, majd a paprika-hagyma keveréket hozzá teszem--és átsütöm. A paradicsomot kockákra vágom, hozzá teszem--teszek rá kiskanál pirospaprikát, kicsit megcukrozom-és hozzáteszek 2 evőkanál paradicsompürét. Ha kell esetleg, utánasózom.









Forrás:
Beküldte:: pili be Thursday, August 06. 2009 at 07:19:18
További receptek tőle:  pili
A recept eddigi értékelése
Pontok száma: 0 ()
Szavazat:
Nagyon rosszRosszRegularJóNagyon jóKitűnő


Impresszum : Jogi nyilatkozat : Moderálás : Médiaajánlat

@Gazlap | Indult 2004-03-01 l Oldalkészítés: 0.048 másodperc