16 éves a Gazlap!!!
Információk
Szia Anonymus!
Tagok: 2 / 18286
Összes látogató: 8
Utolsó tag: czaczi
Keresés
Web Gazlap
Részletes fórum kereső
Utolsó fórumtémákból
Hirdetés
Üzenőfal
5:27:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
8:34:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
5:24:am kutyus :
Jó reggelt!
5:51:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
6:05:am kutyus :
Jó reggelt!
6:07:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
4:06:am Bojtárgazdi :
Jó reggelt!
5:22:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
4:23:am Bojtárgazdi :
Jó reggelt, szép napot kívánok!
6:11:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot!
6:31:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
5:39:pm Bojtárgazdi :
Nahááát! Zotank, üdvözöllek!
6:08:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
4:09:am Bojtárgazdi :
Jó reggelt kívánok!
5:19:am kutyus :
Jó reggelt!
Korábbi üzenetek

Csak regisztrált felhasználóknak
Regisztráció/Belépés
Google Hirdetések
Mellékletek
Hirdetés
Recipes
Összes|A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M|N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z|0|1|2|3|4|5|6|7|8|9
Keresendő névrészlet
Gyorskeresési kategóriák
Desszert
Desszert
(236)
Diabetikus
Diabetikus
(16)
Disznó
Disznó
(42)
Egyéb
Egyéb
(79)
Előétel
Előétel
(22)
Főétel
Főétel
(144)
Gyümölcs
Gyümölcs
(16)
Halétel
Halétel
(14)
Kelttészta
Kelttészta
(72)
Koktél
Koktél
(25)
Köret
Köret
(27)
Leves
Leves
(55)
Marha
Marha
(9)
Mártás
Mártás
(7)
Ötletek, fortélyok
Ötletek, fortélyok
(29)
Paleo
Paleo
(31)
Sajtétel
Sajtétel
(8)
Saláta
Saláta
(31)
Savanyúság
Savanyúság
(18)
Sörétel
Sörétel
(8)
Sütemény
Sütemény
(317)
Szárnyas
Szárnyas
(50)
Szendvics
Szendvics
(10)
Tészta
Tészta
(34)
Turmix
Turmix
(5)
Vadétel
Vadétel
(37)
Vega
Vega
(22)
Zöldség
Zöldség
(37)
Recept beküldése | Recept kérése
Receptek Kezdőlap | Keresés | Legtöbbet olvasott | Legmagasabbra értékelt | Kérések

Mértékegység átváltás

Kategória szerkesztése
Recept kérés
KérésKategória Állapot Akció
almás lepény vagy piteSütemény Kért A recept beküldése
zCvgpHteVWwIsmeretlen Kért A recept beküldése
CERHHHIpvefTZYbjzliIsmeretlen Kért A recept beküldése
kapros túróslepényKelttészta Elfogadva A recept beküldése
3Bit szeletDesszert Elfogadva A recept beküldése
epres, rizses tortaSütemény Elfogadva A recept beküldése
felhőszeletIsmeretlen Elfogadva A recept beküldése
Savanyúság Elfogadva A recept beküldése
Szarvas pörköltVadétel Elfogadva A recept beküldése
Juhtúrós sztapacskaIsmeretlen Elfogadva A recept beküldése
Előző receptVisszalépés az előző oldalraKövetkező recept
Nyomtatható változat Nyomtatható változat | Recept küldése Emailben Recept küldése Emailben | Recept szerkesztése Recept szerkesztése | Recept törlése Recept törlése

Gesztenyés tűzdelt pulykamell
Hány személyre: 8 fő
Előkészületi idő:
Elkészítési idő: 2,5 óra
Kategória: Főétel, Szárnyas
Nehézségi fok: Nehéz
Hozzávalók
2 fej hagyma, 1 közepes fej fokhagyma
80 g füstölt, húsos szalonna, só, bors
1,4 kg bőrös pulykamellfilé egyben
3 ek. olaj, 1 rozmaring ágacska /15-20 cm/
1 dl száraz fehér bor, 800 g gesztenye
5 dl tyúkhúsleves /kockából/
5o g paradicsompüré, néhány salátalevél
Rövid leírás
A hagymákat és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát
vastag szeletekre, 4-6 gerezd fokhagymát és a szalonnát
vékony csíkokra vágjuk.A sütőt előmelegitjük 220 fokra.
A húst leöblitjük, szárazra töröljül, bedörzsöljük sóval.
Kerekebb végén kétujjnyit rajta hagyva, óvatosan,épség-
ben lehúzzuk és visszahajtjuk a bőrét. A rostokkal párhuza-
mosan, cikkcakk "lépésben" több helyen , 4-5 cm hosszan
és mélyen hegyes késsel bemetsszük a húst. A nyílásokba
nyomkodjuk a fokhagyma- és szalonnacsíkokat, majd visz-
szateritjük a tetejére a bőrt, és vékony zsineggel sonka-
szerűen megkötözzük.
A húst sütőedénybe fektetjük, meghintjük őrölt borssal.
Az olajat felforrósítjuk, a hús tetejére locsoljuk, betesszük
a sütőbe, és 15 percig pirítjuk. Mellédobjuk a hagymát, a
maradék fokhagymát, a rozmaringágat, végül aláöntjük a
bort. 180 fokra kapcsolunk, lefedjük az edényt, és meg-
megforgatva puhára pároljuk ahúst /kb. 1,5 óra/.
A gesztenyéket megmossuk, gömbölyű felükön kereszt-
írányban bevágjuk, és meleg vízben 10-15 percig áztatjuk.
Leszűrjük, alufóliával bélelt tepsibe terítjük, és a hús alatti
rácsálláson addig sütjük, amig a héjuk kinyílik /30-35 perc/.
Konyharuhába csomagolva 10 percig pihentetjük, majd
meghámozzuk. A húslevest felforraljuk, beledobjuk a gesz-
tenyét, és fedő alatt puhára főzzük.
Levesszük a sütőedényről a fedőt, és saját levével locsol-
gatva pirosra sütjük a húst /25-30 perc/. Mélyített szegé-
lyű deszkára emeljük, alufóliával letakarva melegen tartjuk.
A pecsenyelét zsírtalanítjuk, serpenyőbe öntjük, hozzáad-
juk a paradicsompürét, és élénk tűzön kissé besűrítjük.
Beleforgatjuk a leszűrt gesztenyét , jól átforrósítjuk, végül
utánasózzuk, borssozzuk.
Levágjuk a húsról a zsineget, nem túl vékonyan felszeletel-
jük, tálra rendezzük. Körészedjük a gesztenye egy részét
a mártással együtt, és salatálevelekkel vidámítva, a maradék
gesztenyeköret kíséretében tálaljuk.
Burgonyapüré, -krokett illik hozzá.
Elkészítés leírása
Tápérték információ
1 adag: 393 kcal/1641 kJ
Forrás: Nők Lapja
Beküldte:: Bagolyka be Tuesday, December 14. 2004 at 01:18:18
További receptek tőle:  Bagolyka
A recept eddigi értékelése
Pontok száma: 0 ()
Szavazat:
Nagyon rosszRosszRegularJóNagyon jóKitűnő


Impresszum : Jogi nyilatkozat : Moderálás : Médiaajánlat

@Gazlap | Indult 2004-03-01 l Oldalkészítés: 0.041 másodperc