5 közepes nagyságú padlizsán
másfél deci olívaolaj
5 közepes nagyságú vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2.5-3 dl víz
1 paradicsom
1 csokor petrezselyem
só
Rövid leírás
laktató egytálétel
Elkészítés leírása
Kb.2 centiméter szélességben hámozzuk meg a padlizsánt.Vájjuk ki a meghámozott rész tartalmát és tegyük félre.A zöldség kivájt húsát pirítsuk át olívaolajban,majd ugyancsak pároljuk barnára a nagyon finom karikákra vágott vörös-és fokhagymát,miután elérte a kellő barna színt,adagoljuk hozzá a petrezselymet.Az előkészített padlizsánt egy másik edényben finoman,óvatosan süssük át,töltsük bele az elkészített masszát és tegyük a tetejére a finoman felkarikázott paradicsomot.tegyük meleg sütőbe 20 percre,hogy átdunsztolódjon.Kihűlés után fogyasszuk.
Forrás: Palócföldtől a Tiszáig szakácskönyv
Beküldte:: Artemis be Tuesday, February 09. 2010 at 11:55:54