 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Jó reggelt mindenkinek! Jó reggelt! Jó reggelt, szép vasárnapot! Jó reggelt, kellemes hétvégét Jó reggelt mindenkinek!.....Kösz önöm Ászokom, szép volt! Jó napot és szép délutánt Kutyus! Jó reggelt mindenkinek! Ászokom nagyon jópofa mindkét szöveg....bár én egyiket se ismerem  Szisztok! Szia Bau néni! igen hol svábbal, hol újmagyarral próbálkozunk no és értelme van:- Lám, te észre is vetted!  Jó reggelt mindenkinek! Laci bácsi!Látom átmentél újmagyarba  Jó reggelt nektek is Jau regölt kevanok! Jó reggelt mindenkinek! Jó reggelt, szép vasárnapot! |
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
|
|  |
 |
|
 |
 |
|
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
 |
|
|
|
Nyomtatható változat | Recept küldése Emailben
| Recept szerkesztése |
Recept törlése
MAJORANNÁS KUSZ-KUSZ |
Hány személyre:
Előkészületi idő:
Elkészítési idő:
Kategória: Főétel
Nehézségi fok: Könnyű
| | Hozzávalók | leveshez:
50 dkg sovány marha-vagy birkahús,esetleg csirke is lehet
2 evőkanál olaj
3 szem paradicsom vagy 2 evőkanál paradicsompüré
2 nagy fej vöröshagyma
3 szál póréhagyma
3 közepes nagyságú burgonya
3 sárgarépa
15 dkg sütőtök
20 dkg fejes káposzta
10 dkg zöldborsó
15 dkg nagyszemű bab
só
késhegynyi törött bors
2-3 szem babérlevél
1-1 kiskanál majoránna és csípős paprika
tésztához:
50 dkg kukoricadara/búzadara nem jó!!!/
só | Rövid leírás | A kusz-kusz készítéséhez két részből álló speciális edény kell.Alsó részében fő a leves,és az erre pontosan illeszkedő,lyukacsos fenekű felső edényben puhul meg a tészta.
Könnyen előállíthatunk mi is ilyen főzőt,ha van egy nagyobb fémszűrőnk/nyeles szűrőkanalunk/és egy fazekunk,amire ez pontosan illeszkedik.Főzés közben a szűrőt lefedjük,és konyharuhával körbetekerjük a fazék száját. | Elkészítés leírása | A leveshez az apróra vágott hagymát az olajon megfuttatjuk,pirospaprikával megszórjuk,1 liter vízzel felengedjük.Ezután beletesszük a kis kockákra vágott húst,meg a paradicsomot és sóval,borssal,babérlevéllel,majoránnával ízesítjük,majd a húst puhára főzzük.
Közben elkészítjük a tésztát:
A darát egy nagy tálba öntjük,és sós vízzel locsolgatva addig gyúrjuk,amíg nedves,de nem lucskos tésztát kapunk.Ezt nedves kézzel szétmorzsoljuk,akkor jó,ha feketebors nagyságú szemeket kapunk.Mire ezzel végeztünk,a hús már félig meg is puhult :Hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket és vízzel leves sűrűségűre hígítjuk.A levesesfazékra illesztjük a lyukacsos edényünket,és ebbe tesszük a tésztát,lefedjük és 20 percig pároljuk,majd a tésztát tálba öntjük és sós vízzel ugyanúgy gyúrjuk,mint először.
Újabb 20 percre visszatesszük párolódni,és mire a levesbe valók teljesen megfőnek,a gőzben a dara is megpuhul,finom,tarhonyához hasonló tészta lesz belőle.
Tálalása:
egy nagy tál közepére halmozzuk a tésztát,elrendezzük rajta a főtt húst és zöldséget,majd bőségesen megöntözzük a levessel. | Forrás: | Beküldte:: Artemis be Wednesday, March 03. 2010 at 15:12:43 | További receptek tőle: Artemis |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
 |
 |
 |
 |
|
|
|
A recept eddigi értékelése | Pontok száma: 0 () Szavazat: |  |  |  |  |  |  | |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |