16 éves a Gazlap!!!
Információk
Szia Anonymus!
Összes látogató: 6
Utolsó tag: czaczi
Keresés
Web Gazlap
Részletes fórum kereső
Utolsó fórumtémákból
Hirdetés
Üzenőfal
5:28:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
7:49:am aszokfa :
Jó reggelt!
6:57:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot!
5:59:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
5:25:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!.....Kösz önöm Ászokom, szép volt!
4:18:pm aszokfa :
Jó napot és szép délutánt Kutyus!
6:57:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
11:57:am kutyus :
Ászokom nagyon jópofa mindkét szöveg....bár én egyiket se ismerem
10:08:am bau :

10:00:am aszokfa :
Szisztok! Szia Bau néni! igen hol svábbal, hol újmagyarral próbálkozunk no és értelme van:- Lám, te észre is vetted!
6:34:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
9:22:am bau :
Laci bácsi!Látom átmentél újmagyarba Jó reggelt nektek is
6:23:am aszokfa :
Jau regölt kevanok!
5:43:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
5:52:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot!
Korábbi üzenetek

Csak regisztrált felhasználóknak
Regisztráció/Belépés
Google Hirdetések
Mellékletek
Hirdetés
Recipes
Összes|A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M|N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z|0|1|2|3|4|5|6|7|8|9
Keresendő névrészlet
Gyorskeresési kategóriák
Desszert
Desszert
(236)
Diabetikus
Diabetikus
(16)
Disznó
Disznó
(42)
Egyéb
Egyéb
(79)
Előétel
Előétel
(22)
Főétel
Főétel
(144)
Gyümölcs
Gyümölcs
(16)
Halétel
Halétel
(14)
Kelttészta
Kelttészta
(72)
Koktél
Koktél
(25)
Köret
Köret
(27)
Leves
Leves
(55)
Marha
Marha
(9)
Mártás
Mártás
(7)
Ötletek, fortélyok
Ötletek, fortélyok
(29)
Paleo
Paleo
(31)
Sajtétel
Sajtétel
(8)
Saláta
Saláta
(31)
Savanyúság
Savanyúság
(18)
Sörétel
Sörétel
(8)
Sütemény
Sütemény
(317)
Szárnyas
Szárnyas
(50)
Szendvics
Szendvics
(10)
Tészta
Tészta
(34)
Turmix
Turmix
(5)
Vadétel
Vadétel
(37)
Vega
Vega
(22)
Zöldség
Zöldség
(37)
Recept beküldése | Recept kérése
Receptek Kezdőlap | Keresés | Legtöbbet olvasott | Legmagasabbra értékelt | Kérések

Mértékegység átváltás

Kategória szerkesztése
Recept kérés
KérésKategória Állapot Akció
almás lepény vagy piteSütemény Kért A recept beküldése
zCvgpHteVWwIsmeretlen Kért A recept beküldése
CERHHHIpvefTZYbjzliIsmeretlen Kért A recept beküldése
haSUEMIJIkVIsmeretlen Kért A recept beküldése
kapros túróslepényKelttészta Elfogadva A recept beküldése
3Bit szeletDesszert Elfogadva A recept beküldése
epres, rizses tortaSütemény Elfogadva A recept beküldése
felhőszeletIsmeretlen Elfogadva A recept beküldése
Savanyúság Elfogadva A recept beküldése
Szarvas pörköltVadétel Elfogadva A recept beküldése
Előző receptVisszalépés az előző oldalra
Nyomtatható változat Nyomtatható változat | Recept küldése Emailben Recept küldése Emailben | Recept szerkesztése Recept szerkesztése | Recept törlése Recept törlése

MAJORANNÁS KUSZ-KUSZ
Hány személyre:
Előkészületi idő:
Elkészítési idő:
Kategória: Főétel
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
leveshez:
50 dkg sovány marha-vagy birkahús,esetleg csirke is lehet
2 evőkanál olaj
3 szem paradicsom vagy 2 evőkanál paradicsompüré
2 nagy fej vöröshagyma
3 szál póréhagyma
3 közepes nagyságú burgonya
3 sárgarépa
15 dkg sütőtök
20 dkg fejes káposzta
10 dkg zöldborsó
15 dkg nagyszemű bab

késhegynyi törött bors
2-3 szem babérlevél
1-1 kiskanál majoránna és csípős paprika
tésztához:
50 dkg kukoricadara/búzadara nem jó!!!/
Rövid leírás
A kusz-kusz készítéséhez két részből álló speciális edény kell.Alsó részében fő a leves,és az erre pontosan illeszkedő,lyukacsos fenekű felső edényben puhul meg a tészta.
Könnyen előállíthatunk mi is ilyen főzőt,ha van egy nagyobb fémszűrőnk/nyeles szűrőkanalunk/és egy fazekunk,amire ez pontosan illeszkedik.Főzés közben a szűrőt lefedjük,és konyharuhával körbetekerjük a fazék száját.
Elkészítés leírása
A leveshez az apróra vágott hagymát az olajon megfuttatjuk,pirospaprikával megszórjuk,1 liter vízzel felengedjük.Ezután beletesszük a kis kockákra vágott húst,meg a paradicsomot és sóval,borssal,babérlevéllel,majoránnával ízesítjük,majd a húst puhára főzzük.
Közben elkészítjük a tésztát:
A darát egy nagy tálba öntjük,és sós vízzel locsolgatva addig gyúrjuk,amíg nedves,de nem lucskos tésztát kapunk.Ezt nedves kézzel szétmorzsoljuk,akkor jó,ha feketebors nagyságú szemeket kapunk.Mire ezzel végeztünk,a hús már félig meg is puhult :Hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket és vízzel leves sűrűségűre hígítjuk.A levesesfazékra illesztjük a lyukacsos edényünket,és ebbe tesszük a tésztát,lefedjük és 20 percig pároljuk,majd a tésztát tálba öntjük és sós vízzel ugyanúgy gyúrjuk,mint először.
Újabb 20 percre visszatesszük párolódni,és mire a levesbe valók teljesen megfőnek,a gőzben a dara is megpuhul,finom,tarhonyához hasonló tészta lesz belőle.
Tálalása:
egy nagy tál közepére halmozzuk a tésztát,elrendezzük rajta a főtt húst és zöldséget,majd bőségesen megöntözzük a levessel.
Forrás:
Beküldte:: Artemis be Wednesday, March 03. 2010 at 15:12:43
További receptek tőle:  Artemis
A recept eddigi értékelése
Pontok száma: 0 ()
Szavazat:
Nagyon rosszRosszRegularJóNagyon jóKitűnő


Impresszum : Jogi nyilatkozat : Moderálás : Médiaajánlat

@Gazlap | Indult 2004-03-01 l Oldalkészítés: 0.039 másodperc