Az almákat megpucoljuk, kimagozzuk, és kockákra vágjuk.
Az áfonyával és a fahéjjal puhára főzzük, egy pici vizet tehetünk alá, ha nem elég lédús az alma.
Ha az alma puhára főtt és a levét is kellően elfőtte levesszük a tűzről és belekeverjük a durvára darált diót.
A tésztához megdaráljuk a diót és a mandulát, majd elkeverjük a tojásokkal és a szódabikarbónával.
Egy kisméretű csatos tortaformába simítjuk a tésztát, majd a tetejére halmozzuk a töltetléket és sütőbe toljuk.
10 perc sütés után a tortaforma szélét leszedjük,és nélküle sütjük tovább, így a tészta finom ropogósra sül.
Tetejét megszórhatjuk durvára darált dióval
140 fokon 40 percig sül
Forrás: Kifúőztük magazin februári száma
Beküldte:: kismonika be Thursday, February 09. 2012 at 16:17:10