Hány személyre: 2
Előkészületi idő: 20 perc
Elkészítési idő: 20perc
Kategória: Vega
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
40 dkg gomba
1 db áztatott zsemle
1 tojás
1 cs petrezselyem
zsír, vagy olaj
bors, majoránna, só
zsemlemorzsa
Rövid leírás
Mikor az ember hazatér egy kis reggeli gombaszedésből nincs jobb dolog, mint mikor a frissen szedett gombából egy jó kis sült étel készül. De az ízvilágon az sem csökkent semmit, hogy ha a gomba nem teljesen friss.Legelőször apukám készítettel el a családnak eme remek étket (hagyományos) fasírt. A család hamar rákapott, így ma már többször van gombafasírt, mint sima fasírt.
Elkészítés leírása
A megfelelően előkészített gombát (akár több fajtából is) felaprítjuk és zsíron, vagy olajon petrezselyemmel addig pároljuk, amíg a levét el nem főtte.
A gombát összedolgozzuk a zsemlével és 1 egész tojással, majd sóval, borssal, majorannával ízesítjük.
Zsemlemorzsában megforgatva kézzel pogácsákat formálunk belőle.
Olajban kisütjük, akár a sima fasírtot.
Rizzsel tálaljuk.
Forrás: Dr. Lévai Judit: Terítéken a gomba
Beküldte:: butyok be Wednesday, November 07. 2012 at 13:20:16