Hány személyre: 2
Előkészületi idő: 20 perc
Elkészítési idő: 20 perc
Kategória: Vega
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
40 dkg gomba
2 tojás
2 fej vöröshagyma
liszt
zsemlemorzsa
só, bors
zsír vagy olaj
1 cs petrezselyem
Rövid leírás
Mikor az ember hazatér egy kis reggeli gombaszedésből nincs jobb dolog, mint mikor a frissen szedett gombából egy jó kis sült étel készül. De az ízvilágon az sem csökkent semmit, hogy ha a gomba nem teljesen friss.
Legelőször apukám készítettel el a családnak eme remek étket (hagyományos) fasírt. A család hamar rákapott, így ma már többször van gombakrokett, mint fasírt.
Elkészítés leírása
Az apróra vágott gombát zsiradékon finomra vágott hagymával, petrezselyemzölddel lepirítjuk, fűszerezzük, liszttel megszórjuk és csontlével felöntjük.
Sűrű masszává forraljuk, ha az edény falától elválik a tűzről levéve tojást adunk hozzá, és elkeverjük vele.
Kihűlve szeleteket, vagy hengereket formálunk. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába panírozzuk.
Zsíradékban, vagy olajon kisütjük.
Forrás: Dr. Lévai Judit: Terítéken a gomba
Beküldte:: butyok be Wednesday, November 07. 2012 at 14:11:44