Hány személyre: 2-3
Előkészületi idő: 20 perc
Elkészítési idő: 40
Kategória: Halétel
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
1 db afrikai harcsa, fél kg burgonya, só, esetleg fehérbors, 10 dkg füstölt szalonna, olaj. 2-3 nagyobb fej vöröshagyma
Rövid leírás
Gyorsan elkészithető, finom egytálétel.
Elkészítés leírása
A harcsát jól megmossuk, a bőrét nem nyúzzuk le.
1 cm-enként éles késsel mindkét oldalát beirdaljuk a farkáig.
A tepsibe olajat öntünk, 5-6 evőkanálnyit, ide rakjuk a karikára vágott a burgonyát, sózzuk, rárakjuk a karikára vágott hagymát.A hagymából hagyjunk a halhoz is.
Ráfektetjük a harcsát.
A hal beirdalt részeibe belerakjuk az előzőleg kis csikokra vágott füstölt szalonnát, mellé egy kicsi hagymát is gyömöszkölünk. Megsózzuk,egy kis borsot is lehet rá szórni,
só kerüljön a beirdalt részekbe is jó mélyen.
A hal gerincén végig is rakhatunk vékony füstölt szalonna szeletkéket, beboritjuk fóliával és berakjuk a sütőbe.
Közepes hőmérsékleten 20 percig gőzöljük a fólia alatt, majd ezt levesszük és tovább piritjuk. Többször nézzünk közben rá, ha szépen pirult a bőre a harcsának, már jó.
Nagyon finom egyszerüen elkészithető étel.
Forrás: saját
Beküldte:: bippa be Friday, December 16. 2005 at 11:14:14