én a piskótát lecsatolható oldalú kerek tortasütő formában sütöm, sütőpapírt teszek alá.
Amikor kisült,nem szedem le az oldalát, csak késsel körbevágom a formában.
Még melegen megkenem a lekvárral, de előtte a piskóta felszínét megkapirgálom, hogy kicsit belemenjen a tésztába a lekvár. Ez fogja ugyanis összeragasztani a joghurtos réteget a piskótatésztával.
Elkészítés leírása
A joghurtot, zselatint, cukrot egy kis lábosba öntöm, és összemelegítem. Forralni nem szabad!
Kihűlés után belekeverem a tejszínt és a gyümölcsöt, amit előtte kicsit összetörök. Ráöntöm a pskótára és beteszem a hűtőbe. kb. 1/2 óra alatt megkeményedik, nagyon jól lehet szeletelni, és tejszínhabbal lehet díszíteni. A tortaforma oldalát leszedés előtt éles késsel el kell választani a joghurtrétegtől.
Arra még nincsen megoldásom, hogy a tortasütő alját hogyan szedjem ki a kész torta alól, így azon szoktuk vágni a tortát, csak ráteszem egy csinos tányérra.
Természetesen más gyümölccsel is készíthető,én csináltam már málnával málnajoghurttal, erdeiogyümis joghurt-eper, vegyesgyümölcsök kombinációval, sőt nyáron őszibarackkal és barackos joghurttal.
Forrás: Évelőági receptje
Beküldte:: Vica be Tuesday, February 07. 2006 at 07:38:45