Hány személyre:
Előkészületi idő:
Elkészítési idő: sok
Kategória: Vega
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
vaj
Rövid leírás
Nem semmi megcsinálni,de már az illata is csodás, nem utolsó sorban az ételek íze tőle.
Elkészítés leírása
A vajat tegyük egy akkora edénybe, amit a 3/4 részéig megtölt.Közepes lángon olvasszuk fel, melegítsük forrásig, majd vegyük a lángot takarékra.Ha bugyborékol, vegyük a lángot még kisebbre, vagy tegyünk a lábas alá több hőelosztót.Ilyen módon tehát nagyon kicsi tűzön kell tartani órákig.Nehogy megégjen a vaj!A keletkező habot időről- időre szedjük le és tegyük félre mert a halavához jó vaj helyett!Egy kis idő múlva a ghí átlátszó aranyszínűvé válik és kristályos anyagok jelennek meg a tetején.Ha már nem keletkezik több hab akkor egy finom anyagon át leszűrjük.A lábas alján maradó üledék nem keveredjen fel!Ezt az üledéket már nem lehet felhasználni.A ghí nem romlékony szobahőmérsékleten is évekig eltartható!!A ghí megdermedve sárga vagy sárgásfehér.Sütéshez, főzéshez egyaránt használható.
Forrás: Egyedi Péter:A vegetáriánus főzés örömei
Beküldte:: Annaka be Friday, June 02. 2006 at 23:23:45