|
|
Nyomtatható változat | Recept küldése Emailben
| Recept szerkesztése |
Recept törlése
Májas hurka,Disznósajt |
Hány személyre: 6-8
Előkészületi idő: 1 ó
Elkészítési idő: 3-4
Kategória: Főétel, Disznó
Nehézségi fok: Közepes
| | Hozzávalók | Májas hurka
2 kg kövérkés sertéshús,kb u.a. tűdő.,2kg máj,80 dkg rizs,4 fej összevágott hagyma,4 evőkanál őrölt bors,2 púpozott kanál majoranna,3 ev.kan só.
6-8m vékony bél.
Disznósajt
5kg-hoz
1 disznófej,30-40dkg bőrke,1 szív,nyelv,2 marék só.4 ger. fokh.
3 ev.kan.pirospaprika,majoranna,
1 gyomor jól kimosva | Rövid leírás | Aki fél a bolti hentesárútól,vagy jobban szereti a házias ízeket,az kóstolja meg az otthon ,kis mennyiségben készíthető májashurkát,vagy disznósajtot. | Elkészítés leírása | Májas hurka
A húsokat felkockázzuk,2l vízben feltesszűk főni,majd leszűrjük,de a levet felfogjuk.A felében megfőzzük a rizst,
Ledaráljuk a húsokat,és adinsztelt hagymát.Összekeverjük a rizzsel,fűszerekkel,és ha kell,akkor egy kis főzőlével.
Beletöltjük a bélbe,lassu forralással megabáljuk(kb1/2 ó).Hideg vízbe szedjük és utána deszkán szárítani.
Disznósajt
Főzzük meg a húsokat,vágjuk kockára,fűszerezni,tölteni,összevarrni.
Kicsit megszúrkálva 1 órát abálni,majd súllyal lenyomva hagyni kihűlni | Forrás: Magyar Konyha | Beküldte:: bau be Sunday, August 27. 2006 at 16:23:11 | További receptek tőle: bau |
|
|