|
|
Nyomtatható változat | Recept küldése Emailben
| Recept szerkesztése |
Recept törlése
Almás lepény/pite |
Hány személyre:
Előkészületi idő: kb 30 perc
Elkészítési idő: 1 óra
Kategória: Sütemény
Nehézségi fok: Közepes
| | Hozzávalók | 50 dkg síma liszt, késhegynyi szódabikarbóna, kis késhegynyi só, 10 dkg cukor, 30 dkg vaj/Ráma, 2 tojás sárgája, 2 ek, tejföl
(vagy 25 dkg sertészsír, 1 sárgája, 4 ek.tejföl)
10 dkg darált dió, vagy 5-6 ek prézli
1,5 kg savanykás alma(legjobb a rétesalma),5-6 ek cukor, fahéj,1 egész tojás a kenéshez | Rövid leírás | összegyúrod........megsütöd........ha nem vigyázol,neked nem marad belőle | Elkészítés leírása | A lisztet összekevered a sóval,cukorral,szódával, és teljesen összemorzsolod a zsiradékkal.Ezután hozzáteszed a tojás sárgáját és a tejfölt, homogénre összegyúrod....ragad!
Két cipóra osztod, az egyik kicsit nagyobb legyen, liszttel szórod, ruhával letakarva 1/2 órát pihenteted
Ezalatt
az almát kimagozod, lereszeled(nem kell hámozni, a héja is átsül)
Nagy, peremes tepsibe kinyújtva beleteszed a nagyobb tésztát úgy, hogy tésztaperem is legyen benne.
Megszórod a prézlivel/dióval, ráteszed az almát, szóród a cukorral és a fahéjjal.
Ráteríted a másik tésztát kinyújtva, megkened az egész tojással, villával megszurkálod.
Középmeleg sütőben 35-40 percig sütöd | Forrás: újság | Beküldte:: kátya be Wednesday, August 30. 2006 at 18:42:55 | További receptek tőle: kátya |
|
|