Hozzávalók:
1 fej kelkáposzta
kb: 20-30 dkg gomba megpárolva vagy 1 gombakonzerv
kb: 5 dkg füsttölt sajt
2 db tojás
liszt vagy zsemlemorzsa
Fokhagyma, só, bors esetleg pirospaprika, illetve teccőleges fűszerek
Rövid leírás
A kelkáposztát puhára főzöm majd lecsepegtetem. A gombát és a káposztát apróra vágom, vagy aprítom gépben, hozzáteszem a reszelt sajtot, a tojásokat a lisztet v. morzsát és a többi hozzávalót. Jó összegyúrom és hagyom egy kicsit állni. Sütés előtt ki pogácsákat vagy gombócokat készítünk. Az állaga puhább mint a húsból készült vagdaltaké. Kb: fél óra múlva lehet forró olajban kisütni a pogácsákat.
Én főttburgonyát vagy burgonya pürét szoktam készíteni hozzá
Elkészítés leírása
Forrás: RÓZSI
Beküldte:: bau be Thursday, September 28. 2006 at 20:48:05