kb. 3 csomag háztartási keksz, 2 kg. alma, cukor, fahéj, 2 csomag vanilliás pudingpor, 3 dl. viz, 1 db tortabevonó, 3 evőkanál étolaj.
Rövid leírás
Alufóliával kibélelünk egy tepsit, majd szögletes háztartási kekszel kirakjuk ( szorosan egymás mellé ). Töltelék: 2 kg. almát lereszelem és megdinsztelem, izesitem cukorral és fahéjjal. Közben a két csomag pudingport elkavarok csomómentesre 3 dl. vizzel és az alma közzé öntöm. 5-6 percig felfőzöm, amikor már jól besűrűsödött forrón a kekszre kenem és utánna egyenletesen még egy sor kekszet rakok rá. Egy napig állni hagyom, hogy puhuljon. Tetejét csokimázzal bevonom. Csokimáz: Egy db. tortabevonót meleg viz felett csomómentesre kavarunk, hozzá adunk 3 ek. étolajat és ezzl is jól elkavarjuk, a tészta tetejére kenjük. Kockákra vágjuk. Jó étvágyat! Azért szeretem ezt a receptet, mert könnyű elkésziteni.
Elkészítés leírása
Forrás: Szilvi
Beküldte:: Pumukli be Tuesday, September 28. 2004 at 11:43:23