 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Jó reggelt mindenkinek! Jó reggelt, kellemes hétvégét Jó reggelt! Jó reggelt mindenkinek! Jó reggelt! Jó reggelt mindenkinek! Jó reggelt! Jó reggelt mindenkinek! Jó reggelt, szép napot kívánok! Jó reggelt, szép vasárnapot! Jó reggelt, kellemes hétvégét Nahááát! Zotank, üdvözöllek! Jó reggelt mindenkinek! Jó reggelt kívánok! Jó reggelt! |
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
|
|  |
 |
|
 |
 |
|
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
 |
|
|
|
Nyomtatható változat | Recept küldése Emailben
| Recept szerkesztése |
Recept törlése
Almatorta fordítva |
Hány személyre: vendégseregnek
Előkészületi idő: fél óra
Elkészítési idő: tűpróbáig
Kategória: Sütemény
Nehézségi fok: Könnyű
|  | Hozzávalók | Szükség van a torta elkészítéséhez:
1 kg. meghámozott, negyedelt almára
8 tojásra
20 dkg porcukorra
20 dkg lisztre
1 csomag sütőporra
1 evőkanál kakaóra- ne legyen cukrozott!!!!
A krémhez köll még:
fél lityi tej
2 főzős vaníliapuding
18 dkg porcukor
25 dkg margarin | Rövid leírás | Eccerű almatorta, ami "pofával" lefele sül, aztán kihűlés után jól megkenjük vaníliakrémmel a tetejét, ami addig az alja volt!! | Elkészítés leírása | Úgy kezdjük a süti elkészítését, hogy megpucolunk vagy 1 kg. almát, és negyedekre vágjuk. Nem szükséges kisebb szeletekre, mert ebben az esetben nem lészen elég vastag a süti almás része a végére.
Egy nagy gáztepsit kibélelünk egy darab sütőpapírral, erre kell szépen rásorakoztatni az almadarabokat.
Én a magam részéről - a francia almatorta magyaros interpretációjaként -szoktam pár kanál cukrot karamellizálni, és míg folyékony, szétcsurgatom a sütőpapíron, majd szórok rá kis fahéjat is.
A tojások sárgáját különválasztom a fehérjétől, a cukorral habosra keverem, bele a habbá vert fehérjét, a lisztet és a sütőport.
A massza felét kanállal a tepsibe rakosgatom hézagosan, a másik felébe keverem a kakaóport. A kakaós masszát a világos masszapacák közzé kanalazzuk.
Egyszerűsített megoldás, ha a teljes mennyiségű világos masszába szórjuk a kakaóport, és kicsit keverjük csak el, úgy öntjük rá az almára.
A süteményt a szokásos közepes tűzön sütjük tűpróbáig.
Ha kellően megsült, a sütőből kivesszük a tepsit, de nem borítjuk ki a sütit azonnal, mert akkor a forró leve szerteszét csurog, hanem hagyjuk állni vagy tíz percet, utána ráteszünk egy deszkát vagy tálcát és szépen kifordítjuk az egészet a tepsinkből.
Amíg hül, megfőzzük a pudingport a tejjel sűrűre. Ha a puding kihűlt, habosra keverjük a cukorral meg a puha margarinnal és a már hideg almarétegre kenceficéljük.
Nem muszáj simának lennie, 'kócosan' jobban fest.
Az eredeti recept csokimázt is előír a tetejére, de én még sose tettem rá.
Inkább szitálok rá egy kis kakaóport.
Kockákra vágva tálaljuk.
Eléggé finom őszibarackkal vagy barackkonzervvel is!!!
| Forrás: Enikő kolléganőm ajánlata | Beküldte:: cinkepiri be Sunday, September 21. 2008 at 17:46:24 | További receptek tőle: cinkepiri |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
 |
 |
 |
 |
|
|
|
A recept eddigi értékelése | Pontok száma: 0 () Szavazat: |  |  |  |  |  |  | |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |